Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een carrièreswitch naar agent met je hbo

Met een hbo-achtergrond raden we je aan te kiezen voor een 3-jarige hbo-bachelor, een versnelde beroepsgerichte leerroute. Maar welke past bij je? Ga je voor het politiewerk op straat, kies dan voor de bachelor Politieagent. Wil jij een verbindende rol in de wijk en precies weten wat daar speelt, ga dan voor de bachelor Wijkagent. De bachelor Politieleider leidt op tot leidinggevende in een operationeel politieteam. 

Vrijstellingen

Niet zozeer je werkervaring maar het niveau van je vooropleiding bepaalt welke politieopleiding je kunt kiezen. We weten natuurlijk niet welke baan je nu hebt. Misschien ben je leerkracht, communicatieadviseur of journalist. Die ervaring is waardevol voor jouw toekomst bij de politie, maar we leren je in een versneld traject ook om deze kennis en vaardigheden toe te passen in de politiecontext. Daarvoor worden geen vrijstellingen verleend.

De overstap financieel

Als je van baan wisselt wil je natuurlijk weten wat dat financieel gaat betekenen. Om de overstap naar de politie aantrekkelijker te maken voor mensen die al salaris gewend zijn, hebben we een overgangsregeling voor werkenden. In onze salaristool kun je zelf berekenen wat je gaat verdienen, zodra er instroommomenten voor heb hbo-politieonderwijs beschikbaar zijn.