Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Wil jij werken als trainingsacteur voor de politie?

Jij wilt met jouw werk bijdragen aan de samenleving. Misschien heb je daarbij nog nooit aan de politie gedacht. Juist vakmensen zoals jij zorgen dat de politie haar werk goed kan doen. Wil jij werken in een spannende organisatie en met jouw expertise bijdragen aan de veiligheid op straat? Maak er politiewerk van.

De werkelijkheid nabootsen

Politiemedewerkers krijgen opleidingen, trainingen en assessments om zich te blijven ontwikkelen. Trainingsacteurs zijn daar een belangrijk onderdeel van: zij zorgen dat situaties voor oefeningen en assessments zo realistisch mogelijk zijn. Of het nu gaat om een aanslag verijdelen, een agressieve verdachte benaderen of een slechtnieuwsgesprek voeren: trainingsacteurs zijn onmisbaar.

‘Het trainen van agenten is net een schaakspel’, zegt Jimmy Jap-Ngie. Hij werkt al twintig jaar samen met de politie bij verschillende soorten trainingen. ‘Onwijs leuk om te doen, maar er zijn ook moeilijke momenten. Soms moet ik de training emotioneel verwerken. Maar als ik één ding aan iemand heb kunnen aanreiken waar die persoon wat mee kan, dan was het voor mij een succesvolle dag.’

Lees hier Jimmy's blog

Waar ga je werken als trainingsacteur voor de politie?


Politieacademie

Startende agenten gaan eerst naar de Politieacademie (PA) voor het basispolitieonderwijs. Politiemedewerkers die door willen groeien of zich willen specialiseren, kunnen daarna een opleiding volgen binnen het vakspecialistisch politieonderwijs. Om lesdoelen te halen, oefenen politiemedewerkers in opleiding met allerlei soorten trainingsacteurs.

Politiemedewerkers oefenen onder meer deze situaties met acteurs:

  • Bekeuringsgesprek
  • Aangiftegesprek
  • Slechtnieuwsgesprek
  • Incidenten rondom zeden, huiselijk geweld en eergerelateerd geweld
  • Verdachten- en getuigenverhoor
  • Optreden in stressvolle situatie

 

Operationele begeleiding en training

Na een opleiding aan de Politieacademie krijgen uitvoerende politiemedewerkers regelmatig training om hun beroepsvaardigheden te blijven ontwikkelen. Dit gebeurt tijdens de operationele begeleiding en training (OBT). Hier oefenen politiemedewerkers met allerlei gewelds- en gevaarbeheersingssituaties. Ze trainen hoe ze zich in deze situaties weerbaar opstellen, zowel fysiek als mentaal en moreel. Daarom valt bijvoorbeeld de afdeling die de Mobiele Eenheid traint ook onder OBT.

Selectie van kandidaten

Trainingsacteurs werken ook voor het Team Selectie van de politie. Dit team selecteert kandidaten voor uitvoerende en ondersteunende functies. We beoordelen bijvoorbeeld via rollenspellen of een kandidaat fysiek en mentaal geschikt is. Daar speel jij als trainingsacteur dus ook een belangrijke rol in.

Kom jij onze acteurspoule versterken?

De politie zoekt trainingsacteurs met verschillende profielen. Kom jij bij ons werken als trainingsacteur? Dan kom je in onze acteurspoule. De politie werkt met deze poule zodat we beschikken over betrokken en loyale trainingsacteurs. Voor de organisatie en facturatie rondom je werk heb je vooral contact met een intermediair. Je krijgt een overeenkomst met een vaste contractduur en marktconforme beloning. Uiteraard mag je ook voor andere opdrachtgevers blijven werken.

Meld je aan voor de acteurspoule

De inschrijving is gesloten. Het is niet meer mogelijk om je al aan te melden. Ben je al ingeschreven? Dan kun je de relevante informatie nog wel nalezen op de inschrijfpagina.