Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Over de verkorte hbo-bacheloropleiding tot rechercheur

Op hbo-niveau een politieopleiding volgen? Dat kan. Onze verkorte bacheloropleiding tot rechercheur duurt 3 jaar en daarna ga je aan de slag als rechercheur in een opsporingsteam. In uitdagende opsporingsonderzoeken werk je samen met (specialistische) collega’s, het OM en andere partners in het veiligheidsnetwerk. Je krijgt te maken met verschillende vormen van criminaliteit, van drugs en ondermijning tot moord en cybercrime.

Is de verkorte bacheloropleiding tot rechercheur iets voor jou?

Ga je voor deze verkorte bacheloropleiding, dan is de eis dat je al wel een bachelor-diploma op zak hebt. De opleiding volg je aan de Politieacademie in Apeldoorn. De praktijklessen vinden plaats in de politieregio waar je je hebt ingeschreven. 

De inhoud van deze opleiding is helemaal beroepsgericht. Bachelor-competenties heb je, als het goed is, al verworven in je eerder afgeronde bachelor. In het studie- en praktijkdeel moet je laten zien dat je die hbo-competenties in de politiepraktijk kunt toepassen. De nadruk in de opleiding ligt op het leren van streetwise handelen. Op basis van vakmanschap en vaardigheden in het politiewerk. 

Creativiteit, onderzoekend vermogen en kwaliteitsgerichtheid zijn belangrijke eigenschappen in de opleiding en het recherchewerk.

Het is een intensief leer-werktraject waarvoor je 36 uur per week studiebelasting rekent.

Deze opleiding wordt beoordeeld door de overheid als het gaat om de wettelijke erkenning als bacheloropleiding. Dit proces vraagt enige tijd. We verwachten begin 2024 deze erkenning te krijgen. We houden je daarvan uiteraard op de hoogte.

Direct inschrijven? 

Kijk of de regio van jouw keuze open staat voor inschrijving en meld je aan.