Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken in de Opsporing met je wo-diploma

Op zoek naar politiewerk op wo-niveau? Een baan die je nergens anders vindt? Die kun je vinden in de opsporing. Om criminaliteit nog effectiever aan te pakken is versterking van de opsporing een van de prioriteiten van de politie.

Jouw specialistische bijdrage aan de opsporing

Opsporings- of rechercheonderzoeken kennen vrijwel altijd verschillende componenten: financieel, digitaal, forensisch (sporen) of juridisch. Daarvoor heeft de politie specialisten aan boord die de drive hebben om de onderste steen boven te krijgen. Benieuwd waar jij je meerwaarde kunt leveren? Ontdek de mogelijkheden.

Op jouw expertise kun je ons waarschijnlijk nog veel leren. Toch is aan meerdere wo-opsporings functies een 14-weekse opleiding verbonden. Dit om jou te helpen de politiecontext beter te begrijpen en om eventueel opsporingsbevoegd te worden. 

Actuele vacatures

Binnenkort aan de slag in de opsporing? Bekijk de actuele vacatures.

Bachelor rechercheur verkort

Wil je een brede rechercheopleiding volgen? Dat kan. Onze verkorte bacheloropleiding tot rechercheur duurt 2,5 tot 3 jaar en daarna ga je aan de slag als rechercheur in een opsporingsteam. In uitdagende opsporingsonderzoeken werk je samen met (specialistische) collega’s, het OM en andere partners in het veiligheidsnetwerk. Je krijgt te maken met verschillende vormen van criminaliteit, van drugs en ondermijning tot moord en cybercrime.