Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je vmbo gl/tl of mavo

Met jouw diploma kun je kiezen voor de politieopleiding op mbo 4-niveau. In deze brede beroepsopleiding word je in twee jaar klaargestoomd voor het politievak. Je kunt starten vanaf 18 jaar.

In de schoolbanken blijven

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject op mbo 4-niveau. Studenten vanuit allerlei achtergronden zitten bij elkaar in de klas. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen.

Als je nog geen 18 jaar bent

Om de politieopleiding op mbo 4-niveau te volgen moet je 18 jaar zijn. Veel scholieren zijn dat nog niet als ze het vmbo of de mavo afronden. Direct na het vmbo bij de politie beginnen is dan niet mogelijk. De politie heeft geen mogelijkheid om deze periode te overbruggen. Anderen kiezen vaak voor een tussenjaar of doen eerst een andere mbo-opleiding. Veiligheid, sport, zorg, economie of rechten: het maakt niet uit welke mbo-studierichting je kiest om daarna bij de politie te komen. Met allemaal doe je ervaring op, leer je wat wel en niet bij je past en kun je daarna met een steviger basis bij de politie komen.

Als je zeker weet dat je iets met veiligheid wilt doen, kun je eens kijken naar de mogelijkheden van de opleiding Handhaving, Toezicht, Veiligheid op het ROC bij jou in de buurt. Meer over Handhaving Toezicht Veiligheid