Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Overstappen naar agent met je vmbo gl/tl of mavo

Je droom achterna? Iets maatschappelijks doen? De benen strekken na een jarenlange kantoorbaan? Er zijn allerlei redenen om een overstap te maken naar de politie, ook als je al een andere carrière achter de rug hebt. Of juist dan. Met jouw diploma kun je kiezen voor de politieopleiding op mbo 4-niveau.

Terug de schoolbanken in

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject op mbo 4-niveau. In deze brede beroepsopleiding word je in twee jaar klaargestoomd voor het politievak. Het leuke hiervan is dat de studenten vanuit allerlei achtergronden bij elkaar in de klas zitten. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen.

Vrijstellingen

We weten natuurlijk niet welke baan je nu hebt. Misschien ben je jongerenwerker, zit je in de autobranche of maak je een overstap vanuit defensie. Die ervaring is waardevol voor jouw toekomst bij de politie. Toch is het nodig dat je de volledige politieopleiding volgt. Vrijstellingen zijn niet mogelijk omdat je jouw kennis en vaardigheden moet kunnen toepassen in de politiecontext.

De overstap financieel

Als je van baan wisselt wil je natuurlijk weten wat dat financieel gaat betekenen. Om de overstap naar de politie aantrekkelijker te maken voor mensen die al salaris gewend zijn, hebben we een overgangsregeling voor werkenden. Je kunt zelf alvast berekenen wat je gaat verdienen met jouw werkverleden.