Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken in de Opsporing met je hbo

Op zoek naar een typische politiefunctie op hbo-niveau? Een baan die je nergens anders vindt? Die vind je in de opsporing. Versterking van de opsporing is een van de prioriteiten van de politie.

Bachelor rechercheur verkort

Op hbo-niveau een politieopleiding volgen? Dat kan. Onze verkorte bacheloropleiding tot rechercheur duurt 2,5 tot 3 jaar en daarna ga je aan de slag als rechercheur in een opsporingsteam. In uitdagende opsporingsonderzoeken werk je samen met (specialistische) collega’s, het OM en andere partners in het veiligheidsnetwerk. Je krijgt te maken met verschillende vormen van criminaliteit, van drugs en ondermijning tot moord en cybercrime.

Specialistische componenten

Opsporings- of rechercheonderzoeken kennen vrijwel altijd verschillende componenten: financieel, digitaal, forensisch (sporen), juridisch. Daarvoor heeft de politie specialisten aan boord die de drive hebben om de onderste steen boven te krijgen. Je volgt dan niet onze bacheloropleiding, maar wordt in 14 weken specifiek opgeleid om de politiecontext beter te begrijpen opsporingsbevoegd te worden. Waar jij je meerwaarde kunt leveren? Ontdek de mogelijkheden.

Alle actuele vacatures in de opsporing vind je in het vacatureoverzicht.