Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Ontwikkel jezelf tot digitaal expert van de toekomst

Of het nu gaat om opsporingszaken, cyberaanvallen of het ontwikkelen van een handige apps: digitale skills zijn van onschatbare waarde. Heb jij zin in een carrière waarin jouw skills het verschil maken? En waar een goede balans tussen werk en privé hoog in het vaandel staat? Meld je aan voor het 2-jarig betaald, voltijds traineeship van het Digital Talent Team.

Wat is het

 • Stages – je loopt twee jaar lang stages van 3 tot 6 maanden binnen de politie.
 • Ontdekken – je ontdekt het werk van digitale opsporing, datascience en cybercrime.
 • Ervaren – je ervaart de sfeer bij verschillende rechercheteams in Oost-Nederland.
 • Opleiding – je volgt opleidingen en workshops die aansluiten bij jouw interesses.
 • Coaching – je ontwikkelt jezelf dankzij persoonlijke begeleiding en coaching.

Jouw springplank naar het nieuwe politiewerk

Dankzij alle skills en vaardigheden die je opdoet, kun jij straks beslissende interventies doen bij het opsporen en vervolgen van misdrijven. Tijdens je traineeship ga je in de leer bij deze teams:

 • Team Digitale Opsporing (TDO) – het herkennen en veiligstellen, interpreteren en presenteren van digitale sporen in de opsporing.
 • Team Rendement Operationele Informatie (TROI) – denkt mee over data-uitdagingen en bouwt apps om data te doorzoeken en visualiseren.
 • Cybercrime – gaat over de strafbare feiten die zijn gepleegd door en gericht op ICT-middelen, denk aan hacken, DDOS-aanvallen en ransomware.
 • Tactische rechercheteams – zijn bruggenbouwers naar de digitale specialisten en passen digitale mogelijkheden toe in opsporingsonderzoeken.

Voor wie

We zijn op zoek naar kandidaten met een proactieve houding en met een passie voor technologie. Iemand die wil blijven leren en complexe problemen niet uit de weg gaat. Daarnaast ben je veerkrachtig en een gedreven teamspeler die flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Je staat open voor de dynamiek van het politiewerk en wilt een bijdrage leveren aan het essentiële werk van de digitale opsporing en cybercrime teams. Deze eisen stellen we aan kandidaten:

 • Een afgeronde mbo 4-opleiding in een ICT-gerelateerd vakgebied, of
 • Een (bijna) afgeronde hbo-opleiding in vakgebieden zoals ICT, Informatica, Cybersecurity of Forensisch onderzoek.

Zij gingen je voor

“Als je data ontsleutelt die een crimineel liever verborgen houdt, merk je direct hoe betekenisvol dit werk is.”

Elise – Digitaal Specialist
Team Digitale Opsporing

 “Het mooie van dit traineeship is dat je te maken krijgt met heel veel verschillende disciplines. Dan pas merk je hoeveel verschillende werkzaamheden de politie uitvoert. Dat valt als ‘burger’ echt niet op. Gaandeweg het eerste jaar krijg je ook steeds meer het ‘wij’-gevoel. Dat je echt samen bezig bent met boeven vangen, strafbare feiten onderzoekt en samen met het OM zorgt voor een veroordeling. Dat je elkaar echt nodig hebt in onderzoeken en in verbinding moet blijven heeft nog steeds impact op mijn professionele ontwikkeling en mindset. Echt een kans die je niet aan je voorbij moet laten gaan." 

“Het traineeship was een enorme springplank voor mijn ontwikkeling.”

Nick - Digitaal Specialist
Dienst Regionale Recherche

“Het programma heeft ook absoluut aan mijn verwachtingen voldaan. Dankzij het ontwikkeltraject kreeg ik de kans om de duale variant van de opleiding Forensisch ICT aan de Hogeschool in Leiden te volgen. Dit is een volwaardige hbo-opleiding die bijdraagt aan mijn kennisniveau en tegelijkertijd veel nieuwe kansen biedt.”