Kom bij de politie Maak er politiewerk van

FAQ traineeship digital talent

Voordat je je aanmeldt voor het traineeship digital talent wil je natuurlijk alle ins & outs weten. Op deze pagina lees je het antwoord op veelgestelde vragen. Of geef je op voor de informatiebijeenkomst op 8 februari.

FAQ's

1. Op welke afdelingen ga ik stagelopen?
2. Hoe meld ik mij aan voor het traineeship?
3. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden na het traineeship?
4. In welke expertises ga ik me verdiepen?
5. Hoeveel kandidaten doen er mee?
6. Waar ga ik werken?
7. Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
8. Hoe kan ik me voorbereiden op de selectie?
9. Wat als ik verhinderd ben om naar de informatiebijeenkomst te komen?
10. Wat als mijn vraag er niet tussen staat?

 

1. Op welke afdelingen ga ik stagelopen?

Tijdens het traineeship krijg je de kans om ervaring op te doen bij verschillende rechercheteams en teams binnen de specialistische opsporing. Denk aan TROI, het Cybercrimeteam, het HUB,  TDO en diverse rechercheteams. Zo kun je ontdekken waar jouw interesse ligt.

2. Hoe meld ik mij aan voor het traineeship?

Meld je aan door te solliciteren en maak kans op een plek in het Digital Talent Team. Als je wordt geselecteerd krijg je een 2-jarig contract aangeboden. Ons traineeship biedt een unieke kans. De functie wordt gewaardeerd in schaal 8 Bbp. Klaar voor deze stap in je carrière? Solliciteren is mogelijk vanaf 15 januari.

3. Wat zijn de doorgroeimogelijkheden na het traineeship?

Als teamlid van het Digital Talent Team heb je twee jaar de tijd om ervaring op te doen in onze organisatie. Je kunt solliciteren op vacatures die je aanspre­ken, tijdens en na het traject. Ben je op een afdeling waar jij je als een vis in het water voelt? Laat in elk geval weten dat jij daar een toekomst voor jezelf ziet; een betere ingang kun je niet hebben. Met jouw vaardigheden en talent ben je zeer gewild!

4. In welke expertises ga ik me verdiepen?

Het traineeship biedt de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende expertises binnen het domein van de digitale opsporing en cybercrime, afhankelijk van jouw interesses.

5. Hoeveel kandidaten doen er mee?

Het aantal trainees kan variëren en ons streven is om een diverse groep samen te stellen. We zijn op zoek naar zowel interne politiecollega's, als ook externe kandidaten met een ICT-opleiding. Het exacte aantal kandidaten wordt zorgvuldig bepaald tijdens het wervingsproces.

6. Waar ga ik werken?

In het Digital Talent Team krijg je de kans om je horizon te verbreden op verschillende locaties in Oost-Nederland, met Apeldoorn als centrale locatie. Afhankelijk van het team waar je ervaring opdoet kan je werklocatie variëren, denk daarbij aan politielocaties in Almelo, Arnhem, Ede, Elst, Enschede, Hengelo, Nijmegen en Zwolle. We verwachten een flexibele instelling en erkennen tegelijkertijd het belang van toegankelijkheid en een evenwichtige werk-privébalans. Om een samenhangend leerwerkwerktraject te waarborgen zijn er (twee)wekelijks bijeenkomsten van een dag(deel). Waar je de kern van het team en de centrale activiteiten zult ervaren.

7. Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

Benieuwd naar hoe je deel kunt worden van het Digital Talent Team? Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we je hier van alles over. Het begint allemaal wanneer jij je cv uploadt en jouw persoonlijke motivatie deelt. Gebruik deze kans om ons te laten zien hoe jouw kennis en ervaring een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren binnen het digital talent team.

Tijdens de briefselectie beoordelen we zorgvuldig wie we uitnodigen voor een selectiegesprek. Word je geselecteerd, dan volgt er een assessment. Is de uitslag naar wens, dan ga je door naar een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek. Eenmaal succesvol afgerond, wacht er een aanstellingsgesprek om alles af te ronden. Bereid je voor op een selectieproces dat ongeveer vier maanden kan duren.

8. Hoe kan ik me voorbereiden op de selectie?

Om je voor te bereiden op de selectie, is het nuttig om je passie voor technologie te laten zien. Wees open en flexibel en deel voorbeelden van momenten waarop je veerkracht hebt getoond en goed hebt samengewerkt in teamverband. Voel je vrij om vragen te stellen tijdens het sollicitatieproces.

9. Wat als ik verhinderd ben om naar de informatiebijeenkomst te komen?

Als je niet naar de informatiebijeenkomst kunt komen, geen probleem! Stuur gewoon even een mailtje naar digitaal-netwerk.oost-nederland@politie.nl  met je naam, adres, woonplaats (je NAW-gegevens dus) en je geboortedatum en bij voorkeur telefoonnummer. Dan nemen we contact met je op.

10. Wat als mijn vraag er niet tussen staat?

Als je vraag niet in de FAQ staat stuur gewoon een mailtje  naar digitaal-netwerk.oost-nederland@politie.nl met je naam, je vraag, en je telefoonnummer. We pakken het dan zo snel mogelijk op en komen bij je terug. En als je specifieke vragen hebt over het selectieproces, schroom niet om met Jolandi Schreuder, ICT-recruiter (06 - 28 46 48 27, jolandi.schreuder@politie.nl) te bellen of te mailen. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Je vragen persoonlijk stellen?

Op dit moment zijn er geen evenementen beschikbaar.