Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Intake

De eerste stap in de richting van een functie als politieagent is gezet. Je hebt de cognitie- en taaltest gehaald. Nu volgt een intakegesprek met een recruiter.

Match

In het intakegesprek toetsen we je kansrijkheid en passendheid. We willen een beeld krijgen van jou als persoon in verhouding tot het politiewerk. We kijken daarom samen met jou of er een goede match is met de politieopleiding waarvoor je hebt gekozen. We bespreken je motivatie en ambitie, je beeld van de functie en van het politievak in het algemeen. Ook bespreken we of je keuze goed aansluit bij je vooropleiding, je woonplaats en reismogelijkheden. En of er voor jou mogelijk belemmeringen zijn voor het vervolg van de selectieprocedure, zoals aanstaande vakanties of blessures. Tijdens het gesprek letten we op een open, flexibele en lerende houding.  Het gesprek vindt online plaats in de vorm van een interview (aan de hand van een checklist). Vanzelfsprekend kun jij ook jouw kennis en ervaring toelichten, en alle vragen stellen die je zelf hebt.

Het resultaat van het intakegesprek is een bindend advies. Is het advies positief dan ga je door naar de volgende stap in het selectieproces en nemen we binnenkort contact met je op om een afspraak te plannen voor de sporttest. Indien jijzelf, de recruiter of beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het voor dit moment geen juiste match is, zal je selectieprocedure worden beĆ«indigd. In overleg met de recruiter kun je afstemmen of het verstandig is om het in de toekomst opnieuw te proberen en vanaf welk moment dit weer mogelijk is. 

Het intakegesprek verloopt via beeldbellen. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan jouw afspraak eerst getest hebt of dit werkt op jouw pc of laptop. Het gebruik van een mobiele telefoon is voor dit gesprek niet toegestaan. Op de pagina beeldbellen vind je een video en pdf met alle informatie die je nodig hebt om het beeldbellen in te stellen.