Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Info over beeldbellen

Voor sommige onderdelen van het selectieproces maken we gebruik van beeldbellen. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt.

Online gesprek

Stel je zit in de selectieprocedure voor de agentopleiding. Of je hebt gesolliciteerd op een vacature bij de politie. Dan kan het zijn dat een deel van het selectieproces online wordt uitgevoerd via beeldbellen. Denk bijvoorbeeld aan een online intake- of sollicitatiegesprek. Of jouw gesprek via videobellen plaatsvindt, hangt er vanaf om welk onderdeel van de selectie het gaat en van de specifieke situatie tijdens jouw selectieproces. De recruiter zal je tijdig laten weten of het gesprek online of op locatie plaatsvindt. Zo'n online gesprek is inhoudelijk niet anders dan een fysiek gesprek; het vindt alleen op afstand plaats. 

Vanwege de eisen die de politie stelt aan beveiligde verbindingen, wordt er voor online gesprekken niet met Microsoft Teams gewerkt, maar met de applicatie GovVideo. In onderstaande video laten we zien hoe het beeldbellen werkt en geven we handige tips. Wil je alle info later nog eens nalezen? Download dan de uitgebreide handleiding beeldbellen.