Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je vmbo theoretisch of mavo

Heb je bijna een diploma vmbo theoretisch of mavo? Dan kun je kiezen voor de politieopleiding op mbo 4-niveau.

Lees alles over de politieopleiding op mbo 4-niveau of bekijk meteen het actuele aanbod opleidingsplekken.

Als je nog geen 18 jaar bent

Om de politieopleiding op mbo 4-niveau te volgen moet je 18 jaar zijn. Veel scholieren zijn dat nog niet als ze het vmbo afronden. Direct na het vmbo bij de politie beginnen is dan niet mogelijk. De politie heeft geen mogelijkheid om deze periode te overbruggen.

Wat doe je als je graag bij de politie wilt? Anderen kiezen vaak voor een tussenjaar of doen eerst een andere mbo-opleiding. Veiligheid, sport, zorg, economie of rechten: het maakt niet uit welke mbo-studierichting je kiest om daarna bij de politie te komen. Met allemaal doe je ervaring op, leer je wat wel en niet bij je past en kun je daarna met een steviger basis bij de politie komen.

Zij gingen je voor

Doe jij vmbo-theoretisch en wil je naar de politie? Danah, Junior, Nickelas en Galid gingen je voor.

* Sinds de invoering van het nieuwe politieonderwijs heeft de politie geen politieopleiding op mbo 2-niveau meer in het aanbod. De opleiding tot surveillant, zoals die in deze video nog genoemd wordt, is daardoor niet meer beschikbaar. Check onze studiekeuzehulp om te zien wat jij bij de politie wel kunt doen met jouw (voor)opleiding. Wij werken in de tussentijd aan een nieuwe video.

Handhaving Toezicht Veiligheid

Als je zeker weet dat je iets met veiligheid wilt doen, kun je eens kijken naar de mogelijkheden van de opleiding Handhaving, Toezicht, Veiligheid op het ROC bij jou in de buurt. 

Meer over Handhaving Toezicht Veiligheid