Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Sporten zorgt voor verbinding

Oprecht openstaan voor een ander. En van daaruit verbinding maken. Werken als agent, dat is soms óók een potje voetballen. Want op een trapveldje verdwijnen de drempels. En weet je elkaar daar te vinden? Dan zoek je elkaar ook gemakkelijker op als het écht nodig is.

Balletje trappen met de wijkagent?

Als je mensen op een positieve manier benadert dan zie je dat ze anders reageren. Speel je wat vaker mee, dan ontstaat er vertrouwen en komen er meer verhalen los. Dat geeft jou als agent veel extra informatie over wat er speelt in je wijk.   

Voetballen met jeugdagent Reinier

Meespelen met kinderen op straat geeft agenten de mogelijkheid om in contact te komen met de jeugd. Als kinderen het moeilijk vinden om over dingen te praten, zeker tegen een autoriteit, dan kan sporten daar enorm bij helpen.

Werk als agent? De straat is je playground!

Je moet de tijd nemen. Eerst investeren in spelen en luisteren. Praten en in gesprek gaan komt daarna. Het is belangrijk dat je het vertrouwen van de jeugd kunt winnen zodat je weet waar ze mee zitten en je daar in je werk iets mee kunt doen.

Als agent een potje voetballen? Jazeker!

Als laatste man in een elftal moet je betrouwbaar zijn. Dat geldt ook voor agenten. En daar krijg je respect voor terug. Het is voor de politie soms lastig om ergens binnen te komen, daar is vertrouwen voor nodig. Dus het is belangrijk om daarin te investeren.

Agenten op het trapveldje? Check!

Sport is een manier om verbinding te maken, zelfs zonder woorden. En daarnaast kan het ook erg handig zijn voor de rest van je werk als agent. Zodat je bij een achtervolging de verdachte en je collega’s kunt bijhouden.

Maak er politiewerk van

Wil jij ontdekken of je het in je hebt om agent te zijn? Doe de test! Als je meer wilt weten over de selectieprocedure of de toelatingseisen, lees dan hier verder