Dankbare burgers
Misschien nog wel het mooiste wat je kunt krijgen als IT’er bij de politie; de samenleving is je dankbaar. De maatschappelijke bijdrage van jouw werk is uniek. Jij kan bijvoorbeeld familie van een slachtoffer antwoorden geven waar ze lang naar hebben gezocht. Dankzij jouw werk maak jij de (digitale) wereld voor veel mensen een stuk veiliger.
De nieuwste apparatuur
Sporen verschuiven van off- naar online. Werk je als IT’er bij de politie dan heb je de nieuwste apparatuur en technologie tot je beschikking. Als software engineer werk je bijvoorbeeld aan een applicatie die het arrestatieteam ondersteunt. Onlangs is daar een functionaliteit aan toegevoegd waarmee het team aan een sluipschutter betere locatiegegevens kan doorgeven. Met dit soort applicaties werk je niet bij andere organisaties.
Jezelf ontwikkelen
Als IT’er ben je nooit uitgeleerd, de ontwikkelingen gaan snel. De leercurve van bijvoorbeeld een netwerkbeheerder bij de politie stopt pas bij je pensioen. Binnen de politie zijn er veel opleidingsmogelijkheden en kansen om jezelf verder te ontwikkelen.
En ben je na een bepaalde periode toe aan een andere functie in de IT? Je kunt gewoon intern solliciteren. Bij de politie zijn namelijk veel werkgebieden voor IT'ers.
Afwisseling
Als IT’er bij de politie zit je niet alleen maar achter je bureau. Bij sommige IT-functies ga je bijvoorbeeld ook mee naar een instap om apparaten ter plekke veilig te stellen. Een mooie afwisseling in het werk. En heb je een dag dat je wel veel zit, dan is het bij meerdere bureaus mogelijk om in je pauze of na je dienst te sporten in de fitness.
Tijd voor jezelf
Een fulltime werkweek bestaat bij de politie uit 36 uur, maar ook parttime werken is uiteraard mogelijk. Er wordt wel gezegd dat de IT-sector een overwerkcultuur kent. Natuurlijk komt het weleens voor dat overwerken nodig is, maar werkweken van 60 uur per week? Dat is hier zelden aan de orde. We vinden het belangrijk dat jouw werk en privé goed in balans zijn en dat je tijd hebt voor jezelf.