Selectieprocedure herintreders
Om terug te keren in een functie binnen de gebiedsgebonden politiezorg (ggp) of generieke opsporing (go) moet je een aantal (selectie-) stappen doorlopen.
Om terug te keren in een functie binnen de gebiedsgebonden politiezorg (ggp) of generieke opsporing (go) moet je een aantal (selectie-) stappen doorlopen.
Na je aanmelding neemt een recruiter contact met je op voor een intakegesprek. In dit intakegesprek worden de mogelijkheden voor terugkeer met je besproken en zal de recruiter het proces met je doornemen. Zodat je goed voorbereid bent op het vervolg. Ook vraagt de recruiter naar drie referenten en drie teams waar je eventueel geplaatst zou willen worden.
Ben je de afgelopen jaren weg gegaan met de 18 maanden-regeling of een andere vertrekstimuleringsregeling, dan kan het zijn dat je (nog) niet terug mag keren binnen de politieorganisatie.
We gaan een referentenonderzoek doen binnen de eenheid (of eenheden) waar je werkzaam bent geweest. Is het referentenonderzoek positief? Dan gaat de recruiter in overleg met de eenheid om te bekijken waar ruimte is om je uiteindelijk te plaatsen. De eenheid beslist waar ruimte is binnen de formatie en waar je geplaatst kan worden. Het is dus niet altijd zo dat je terugkomt op het team waar je weg bent gegaan of waar je voorkeur naar uitgaat.
Nadat de eenheid heeft bepaald op welk team je kunt terug keren, plannen we een klikgesprek met de mogelijk nieuwe teamchef. Die bekijkt samen met jou of je past binnen het team. Zijn jullie na afloop van het gesprek beide positief? Dan wordt de selectieprocedure gestart.
Om (opnieuw) te voldoen aan de aanstellingseisen wordt gekeken welke selectietesten je moet doorlopen bij Team Selectie. Dit is afhankelijk van hoe lang geleden je met ontslag bent gegaan.
Terugkeer binnen 5 jaar na ontslag
Terugkeer na 5 jaar ontslag na ontslag
Afhankelijk van de uitslag van de selectietesten wordt het traject met je voortgezet of stopgezet.
Na een positieve uitslag van de selectietesten volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Je wordt ingeschaald op het niveau van de functie waarin je terugkeert. Dit arbeidsvoorwaarden gesprek heb je met de recruiter.
Je doorloopt opnieuw de medische keuring, zoals deze ook bij kandidaten voor de reguliere instroom wordt afgenomen. De medische keuring bestaat uit de volgende onderdelen:
Ook zal de keuringsarts je medicijngebruik beoordelen. Wij ontvangen geen gegevens van het medisch onderzoek, behalve de uitslag: positief of negatief.
Voor een nieuwe aanstelling is ook een nieuwe screening nodig. Door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten zal een betrouwbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd. Is de uitslag van de screening positief, dan zullen we je zo snel als mogelijk opnieuw gaan aanstellen!
Na je aanstelling gaat de teamchef samen met Team Operationele Begeleiding en Training (OBT) kijken wat je nog nodig hebt om je weer volledig operationeel te maken. Dit kan bestaan uit aanvullend onderwijs, aanvullende trainingen of hercertificering. Helemaal afhankelijk van jouw situatie dus. Ook zal de teamchef voor jou alles regelen rondom bijvoorbeeld je toegangspas, kleding en je beëdiging.