Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Give a nod to the mod

Leuk dat je een kijkje neemt bij Give a Nod to the Mod! Hiermee vragen we aandacht en waardering voor het belangrijke werk van moderators. Waarom de politie achter alle moderators staat? Omdat wij meer gemeen hebben met mods dan je misschien zou denken.

Waarom de politie zich herkent in moderators

Net als de politie houden moderators hun communities safe. Ze beschermen je tegen valsspelers, zorgen dat streams een veilige plek zijn en bewaken de regels op fora. Moderators maken de gaming community veiliger, leuker en eerlijker. Precies zoals de politie dat in het echte leven doet. We hebben beiden de middelen en macht om op te treden, maar doen dat alleen wanneer het niet anders kan. Moderators en de politie proberen altijd eerst samen met de community een oplossing te vinden. Dit verbindt ons en maakt dat we veel van elkaar kunnen leren.

Omdat het werk van moderators vaak achter de schermen plaatsvindt, krijgen ze bijna nooit de erkenning die ze verdienen. De politie brengt daar nu verandering in met Give a Nod to the Mod. We laten hiermee zien dat moderators onmisbaar zijn en geven hen de waardering die ze verdienen. Dat doen we niet alleen, maar samen met jullie: de community. Dus 'Give a Nod to the Mod'.

De NodBox op TwitchCon

Onze zoektocht naar waardering begon op dé beurs voor livestreaming en game-cultuur: TwitchCon. Duizenden professionals, streamers en fans kwamen samen in Ahoy Rotterdam om hun passie te delen. Zij vormen het hart van de community. Een community die niet had bestaan zonder het harde werk van moderators. Daarom was de politie hier aanwezig met de NodBox. Om aandacht en waardering te vragen voor de mods. En jullie hebben massaal een shout-out gegeven naar de moderators van jullie favoriete streamers!

Dit is pas het begin van Give a Nod to the Mod. Nu is het tijd om moderators persoonlijk te bedanken en in de spotlight te zetten, dus houd je favoriete streamers, Power Unlimited en de kanalen van @kombijdepolitie goed in de gaten.

Meer weten?

Veel gamers én moderators hebben kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken bij de politie. Wil je weten of het politiewerk bij je past? Doe dan de test of de keuzehulp

Gamen met de politie

Wist je dat de politie ook gamet? Onze collega Malek en andere collega’s zijn met “Gamen met de politie” actief op Twitch. Elke donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur zijn we live. Er wordt vooral Fortnite gespeeld, maar ook andere games als Call of Duty – Warzone, Rocket League, League of Legends, Valorant, Xdefiant, Fall Guys. Daarnaast praten we natuurlijk ook over allerlei topics die jongeren interessant vinden en hebben we af en toe special guests. Zien we je binnenkort?