Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Kijktips specialistisch politiewerk

Allemaal kennen we de opsporingsprogramma's op televisie. Maar de laatste jaren is er ook aandacht voor andere aspecten van het politievak. Op televisie en in podcasts. Op deze pagina vind je een actueel overzicht met series en uitzendingen over specialistisch politiewerk

DKDB

Het werk van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging is regelmatig onderwerp van gesprek in de media of zichtbaar in beeld op tv. Collega Marga vertelt over het werk als persoonsbeveiliger in een aflevering van Scherpschutters.

Meldkamer

NOOD is een dramaserie van BNNVARA met indringende verhalen vanuit de 112-meldkamer. Hoewel dus geen realityserie geeft de serie een goed beeld van de uitzonderlijke situaties die je in het werk van centralist tegen kunt komen. Er is een tweede seizoen aangekondigd.

Dramaserie NOOD terugkijken

 

AT

Boeiend is de podcast van Politieregio Rotterdam. In deze aflevering komt werken bij het Arrestatieteam (AT) ter sprake: een mooie vervolgstap voor agenten die zich willen specialiseren. 

Team High Tech Crime

Omvangrijke botnets, ransomware, DDoS-aanvallen, cryptocommunicatiediensten en de hack op de oud-president van de Verenigde Staten. Deze en meer vormen van cybercrime komen aan bod in de nieuwe podcast Takedown, van Team High Tech Crime van de Nederlandse politie. Luisteraars van de podcastserie Takedown worden meegenomen in de wereld van cybercrime. In deze serie vertellen onder meer specialisten van THTC, het OM en private partijen over zes omvangrijke cybercrime-onderzoeken. Zij geven hiermee een inkijk in hun specialistische, technische werkveld.