Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding volgen na je vwo

Met een vwo-diploma raden we je aan te kiezen voor het hoger politieonderwijs. Dit hbo-politieonderwijs wordt momenteel vernieuwd. De vernieuwde bachelors waarvoor je je met je vwo-diploma kunt aanmelden, starten nog niet.

Politieopleiding op hbo-niveau

Hoewel de toelatingseisen voor de nieuwe opleidingen nog niet zijn vastgesteld is instromen met een vwo-diploma op termijn wel waarschijnlijk. We raden je aan daarop te wachten en tot die tijd de andere mogelijkheden bij de politie met je je vwo-diploma te bekijken. De bachelors die dit jaar worden opengesteld voor inschrijving zijn de verkorte bachelors waarvoor je al een bachelordiploma op zak moet hebben om toegelaten te kunnen worden. 

Als je nog geen 18 jaar bent

Om met een politieopleiding te starten moet je 18 jaar zijn. Veel scholieren zijn dat nog niet als ze het voortgezet onderwijs afronden. Direct na de havo of het vwo bij de politie beginnen is dan niet mogelijk. De politie heeft geen mogelijkheid om deze periode te overbruggen. Want, zoals gezegd, de nieuwe 4-jarige bachelors starten pas na 2024. Als je nog geen 18 bent, wat doe je dan?

Anderen kiezen vaak voor een tussenjaar of doen eerst een andere opleiding. Om daarna naar de politie te gaan. Met alle studierichtingen doe je ervaring op, leer je wat wel en niet bij je past en kun je daarna met een steviger basis bij de politie komen. Het helpt als je iets kiest in de richting van social work, veiligheid of rechten.