Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je mbo 4

Als je (straks) klaar bent met je mbo 4-opleiding kun je bij de politie direct doorstromen naar de politieopleiding tot agent. In deze brede beroepsopleiding op mbo 4-niveau word je in 2 jaar klaargestoomd voor het politievak. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van de politie. Je ontvangt tijdens je studie al een inkomen.

Naar de Politieacademie

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject op mbo 4-niveau. Je volgt dan vakgericht onderwijs op het niveau dat je al gewend bent. Studenten vanuit allerlei achtergronden zitten bij elkaar in de klas. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen.

Politie-bachelor

Misschien heb je de ambitie om na je mbo 4 naar het hbo te gaan. Bij de politie wordt het hbo-politieonderwijs momenteel vernieuwd. De vernieuwde opleidingen starten in 2024. De toelatingseisen voor deze nieuwe bachelors zijn nog niet vastgesteld. Wel is bekend dat eerst de verkorte opleidingen voor hbo’ers/wo’ers beschikbaar komen. Of en wanneer je kunt instromen met een mbo 4-diploma is dus onzeker. We adviseren je daarom nu te kiezen voor de politieopleiding op mbo 4-niveau.