Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een politieopleiding na je mbo 4

Als je (straks) klaar bent met je mbo 4-opleiding kun je bij de politie direct doorstromen naar de politieopleiding tot agent. In deze brede beroepsopleiding op mbo 4-niveau word je in 2 jaar klaargestoomd voor het politievak. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van de politie. Je ontvangt tijdens je studie al een inkomen.

Naar de Politieacademie

Als je kiest voor de politie start je met het reguliere voltijds leerwerktraject op mbo 4-niveau. Je volgt dan vakgericht onderwijs op het niveau dat je al gewend bent. Studenten vanuit allerlei achtergronden zitten bij elkaar in de klas. Zij-instromers die vaak al wat ouder zijn en werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen.

Politie-bachelor

Misschien heb je de ambitie om na je mbo 4 naar het hbo te gaan. De vernieuwde opleidingen van het hbo-politieonderwijs (rechercheur, politieagent, wijkagent en politieleider) gaan in 2024 van start. Echter, het betreft de verkorte variant voor hbo’ers en wo’ers. De 4-jarige bachelors worden voorlopig niet opengesteld voor inschrijving. Vandaar dat we adviseren je in te schrijven voor de politieopleiding op mbo 4-niveau.