Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Een carrièreswitch naar agent met je mbo 3

Je droom achterna? Iets maatschappelijks doen? De benen strekken na een jarenlange kantoorbaan? Er zijn allerlei redenen om een overstap te maken naar de politie. Ook als je al een andere carrière achter de rug hebt. Of juist dan. Jouw werkervaring zal je zeker van pas komen in het politievak. Met een mbo 3-diploma kun je aan de politieopleiding op mbo 4-niveau beginnen.

Terug de schoolbanken in

Als je kiest voor de politie, voor een baan als agent, dan start je met een voltijds leerwerktraject op mbo 4-niveau. Het leuke hiervan is dat de studenten vanuit allerlei achtergronden bij elkaar in de klas zitten. Zij-instromers die werkervaring meebrengen en jonge studenten die direct vanuit hun schoolloopbaan voor de politie kiezen.

Vrijstellingen

We weten natuurlijk niet welke baan je nu hebt. Misschien ben je jongerenwerker, financieel adviseur of maak je een overstap vanuit defensie. Die ervaring is waardevol voor jouw toekomst bij de politie. Toch is het nodig dat je de volledige politieopleiding tot agent volgt. Vrijstellingen zijn niet mogelijk omdat je jouw kennis en vaardigheden moet kunnen toepassen in de politiecontext.

De overstap financieel

Als je van baan wisselt wil je natuurlijk weten wat dat financieel gaat betekenen. Om de overstap naar de politie aantrekkelijker te maken voor mensen die al salaris gewend zijn, hebben we een overgangsregeling voor werkenden. Je kunt zelf alvast bekijken wat je gaat verdienen met jouw werkverleden.

Bereken je vergoeding als je start aan de politieopleiding tot agent