Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken bij Burgercontact met je mbo 2-diploma

Als eerste aanspreekpunt voor burgers die contact met de politie zoeken zit je dicht op het echte politiewerk. Een tipgever te woord staan, vragen van burgers beantwoorden, aangiftes opnemen en nu ook op de 112-meldkamer.

Jouw mogelijkheden bij Intake & Service

Binnen de politie noemen we de afdeling die vaak het eerste contact met de burger heeft: Intake & Service. Spreekt het dienstverlenende jou aan, dan kun je bijvoorbeeld aan de slag op het Regionaal Service Centrum (bekend van 0900 8844) of als eerste aanspreekpunt op een politiebureau in een van de politieregio’s.

Op kombijdepolitie.nl vind je meestal banen voor minstens 3 dagen in de week. Ben je op zoek naar een bijbaan naast je vervolgstudie? Ook dat kan bij Intake en & Service. Meld je dan bij onze partner Start People voor de mogelijkheden van flexwerken.

112 Meldkamer

Waar ook dagelijks contact met de burger plaatsvindt is op de meldkamer. Zou je liever aan de slag willen op de meldkamer, waar alle spoedmeldingen binnenkomen? Dat kan sinds kort ook met een mbo 2-diploma, als je daarnaast kunt aantonen dat je over mbo 3 werk- en denkniveau beschikt. Het mbo 3 werk- en denkniveau kun je aantonen door een mbo toelatingstoets van het NTI. De toelatingstoets is 1 jaar geldig. Je moet zelf de toets aanvragen bij het NTI en de uitslag bijvoegen bij je sollicitatie. We vergoeden de kosten voor de toelatingstoets op het moment dat je aangesteld wordt. Naast mbo 3-niveau geldt op de meldkamer dat stressbestendigheid een belangrijke eigenschap is die je nodig hebt.