???politieacademie.header.title??? ???politieacademie.header.subtitle???

Inschrijven politieopleiding: mag je voor meerdere regio’s tegelijk kiezen?

Bij het inschrijven voor de politieopleiding kun je je maar voor één politieregio gaan. Ook na de politieopleiding blijf je werken in die eenheid. Daarom is het heel belangrijk dat je bewust kiest. Waar let je dan op? Denk goed na over deze 3 dingen:

1) Wat past bij mij?

Het type meldingen en ook de cultuur kan per eenheid of regio erg variëren. In een grote stad gebeurt veel, gaat alles sneller. En in een stad als Rotterdam spreken mensen elkaar directer aan dan in bijvoorbeeld Maastricht. In een regio met veel buitengebieden is de sfeer rustiger en doe je meer zelf; in steden werk je meer samen met gespecialiseerde teams. Allemaal zaken om vooraf over na te denken: wat spreekt me aan? Waar kom ik goed uit de verf? Kiezen voor de eenheid of regio die op dat moment toevallig openstaat en denken ‘De rest zien we daarna wel’ is dus geen goed idee. 

2) Hoe ver is het?

Het is belangrijk dat je maximaal één tot anderhalf uur van het werkgebied af woont. We willen namelijk graag dat je veilig thuis komt, ook na een lange of heftige dienst.

3) Ga ik er wonen?

Woon je nu nog niet in de regio waar je je voor inschrijft, maar ben je van plan er te gaan wonen? Of sta je ingeschreven bij je vader in plaats X, maar ga je bij je moeder in plaats Y wonen? Vermeld dit dan als opmerking in het laatste veld van stap 4 bij je inschrijving. Houden we daar rekening mee!

Op dit moment kun je je voor verschillende regio’s inschrijven. Check hier de opties!