Vergroot jezelf Kombijdepolitie

Veelgestelde vragen

Meer achtergrondinformatie en alle ins and outs over het traineeship cybersecurity vind je op deze pagina.

FAQ

Wanneer start het traineeship? (1)
Hoelang duurt het traineeship? (2)
Hoeveel uur per week omvat het traineeship? (3)
Waar vindt het traineeship plaats? (4)
Kan ik het traineeship (deels) vanuit huis volgen? (5)
Uit hoeveel personen bestaat mijn klas? (6)
Hoe ziet het traineeship eruit? (7)
Krijg ik betaald tijdens het traineeship? (8)
Hoe werkt de sollicitatieprocedure? (9)
Wat gebeurt er na het traineeship? (10)

 

1. Wanneer start het traineeship?

Dit traineeship start op 1 september 2024.

2. Hoelang duurt het traineeship?

Het traineeship duurt 2 jaar.

3. Hoeveel uur per week omvat het traineeship?

Het traineeship omvat 36 uur per week.

4. Waar vindt het traineeship plaats?

Het traineeship vindt plaats op het hoofdkantoor van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties in Driebergen, Utrecht.

5. Kan ik het traineeship (deels) vanuit huis volgen?

Je kunt het traineeship gedeeltelijk vanuit huis volgen.

6. Uit hoeveel personen bestaat mijn klas?

Jouw klas bestaat uit 10 personen.

7. Hoe ziet het traineeship eruit?

Trainees bij het SOC volgen gedurende de tweejarige masterclass een opleidingsprogramma dat borg staat voor (1) brede inhoudelijke vakkennis van cybersecurity, (2) aandacht voor persoonlijke vaardigheden en (3) ontwikkeling en het opbouwen van een netwerk binnen de organisatie. De aangeboden trainingen zijn gericht op informatiebeveiliging en eventueel opsporing.

Dit opleidingsprogramma is verplicht en vormt een vast onderdeel van het Traineeship en dient met succes te worden afgerond.  Tijdens het eerste jaar op het SOC krijgen de trainees de meeste opleidingen aangeboden. Om meer structuur aan de opleidingen te geven wordt het curriculum in het eerste jaar opgedeeld in 4 kwartalen (Q1-Q4).

Jaar 1: Leren + Werken

Q1 Oktober 2024 – December 2024

  • Introductieprogramma/ onboarding
  • Security+ training
  • Network+ training
  • Trainingen voor SOC specifiek tools
  • Soft Skills (Inzicht in invloed)

Q2 Januari 2025 – Maart 2025

  • SOC specifieke tooltrainingen voor gevorderde
  • IBT training
  • Soft Skills (Inzicht in invloed)

Q3 April 2025 – Juni 2025

  • SOC praktijk
  • Soft Skills (Inzicht in invloed)
  • Inkijkje bij diverse politieonderdelen

Q4 Juni 2025 – September 2025

  • Sans 504
  • SOC praktijk

Jaar 2: Landingstraject

In dit jaar worden de opleidingen op maat afgestemd naar interesse en behoefte en zullen de trainees diverse stages lopen binnen de opsporing of informatiebeveiliging.

In het laatste kwartaal zal er gekeken worden waar de trainee zich in de organisatie thuis voelt en zal de tweede Sans opleiding afgestemd worden met de afdeling waar de trainee zijn carrière gaat voorzetten.

8. Krijg ik betaald tijdens het traineeship?

Ja, vanaf de eerste dag ontvang je salaris, dat meegroeit met je ontwikkeling. Na het eerste jaar stijg je in ieder geval één trede.

9. Hoe werkt de sollicitatieprocedure?

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes:

  1. Om te beginnen nodigen we je uit om via de sollicitatiebutton op de vacaturepagina je gegevens, je cv en een motivatie te uploaden. Daarna volgt er een link naar een game, die naast je cv en motivatie onderdeel is van je sollicitatie. Deze game is ontwikkeld om ons te helpen bij het vinden van het juiste profiel. Als analist heb je skills nodig, zoals beslisvaardigheid, analytisch vermogen en snelheid. Door het spelen van deze game zien wij direct waar jouw sterke punten liggen en of dit past bij een functie als analist. Hiermee zorgen wij ervoor dat wij geen onderscheid maken in je achtergrond of je eerdere studiekeuze. Het gaat om je vaardigheden die je kunt inzetten voor de toekomst. Laat je daarom niet tegenhouden als je denkt dat je de verkeerde achtergrond hebt of niet op het gewenste niveau geschoold bent. Met deze game kunnen wij precies zien of jij het traineeship aankunt en de juiste skills hebt. Voor de selectie hebben onze huidige analisten de game ook gespeeld, hier hebben wij een wensprofiel uit kunnen halen. Bij een score van 70% van het wensprofiel zullen we je uitnodigen voor speeddatesessie op een locatie van de politie. De score ten opzichte van het wensprofiel kun jij niet zien, wel krijg jij een eigen rapport van de vaardigheden die je hebt. Wij zullen je binnen een week berichten of jij een score van 70% of hoger hebt gehaald.

  2. Begin mei worden de speeddatesessies gepland. In de uitnodiging die je half tot eind april zal ontvangen, zullen wij verschillende data en locaties aangeven waaruit je kunt kiezen. We beginnen de dag met speeddatesessies door jullie mee te nemen in wat jullie allemaal nog te wachten staat. We vertellen je alles over het doel van het Traineeship, de verwachtingen en je mogelijkheden bij de politie. Vervolgens gaan we de speeddates starten. Je spreekt 3 tot 5 medewerkers van de politie, dit zijn mensen van de HRM afdeling, Informatiebeveiliging, digitale opsporing enzo. Na deze dag hebben wij een week nodig om de gesprekken te evalueren. Eind mei zullen we je berichten of je bij de laatste 25 mensen zit.

  3. De laatste 25 sollicitanten zullen we vragen nog eenmaal op gesprek te komen begin juni. Dit gesprek is uitgebreider en daarin zullen we je motivatie, game-uitslag en cv bespreken. Aan het eind van de dag zullen we je laten weten of je een aanstelling krijgt voor het traineeship.

    Voor de mensen die geen aanstelling krijgen, niet getreurd. We hebben andere opties binnen de politie waar je dezelfde skills voor nodig hebt, maar waar een ander opleidingstraject voor is. Aan het eind van de dag krijgt de groep die geen aanbieding heeft voor het traineeship, uitleg over de overige mogelijkheden binnen de Politie. De mensen die wel een aanbieding krijgen gaan direct hun arbeidsvoorwaardengesprek aan.

10. Wat gebeurt er na het traineeship? 

Na het traineeship kom je direct in dienst bij een van onze deelnemende afdelingen van de politie.