Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Overstappen naar de politie vanuit je huidige baan

Heb je al een baan, maar wil je toch overstappen naar de politie? Met jouw werkervaring kun je een waardevolle bijdrage leveren aan ons werk.

Welke mogelijkheden heb ik bij de politie?

Als je vanuit je huidige baan wilt doorstromen naar de politie, dan zijn er verschillende opties. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van je interesse en vooropleiding.

Agent worden

Om de politieopleiding te volgen moet je minimaal 18 jaar zijn. Als je hoogst behaalde diploma van het voortgezet onderwijs is, zijn er de volgende mogelijkheden*.

Filter zelf in het totaalaanbod om een passende opleidingsplek te vinden. Naast de juiste vooropleiding moet je ook voldoen aan de overige toelatingseisen voor de politieopleidingen, zoals een taaltest, sporttest en screening.

Geen agent, wel politiewerk

Je hoeft geen agent te zijn om toch bij de politie te kunnen werken. De politie is een grote organisatie met veel verschillende onderdelen. Die zijn niet altijd zichtbaar omdat ze meer op de achtergrond werken, maar ook daar is veel interessant politiewerk te doen. Denk bijvoorbeeld aan intake & service maar ook aan arrestantenzorg, objectbeveiliging en de recherche. Of ondersteunende functies bij Facility Management.

Kijk eens rond op onze website welke vakgebieden er zijn en check wat bij jou past. Of bekijk de actuele vacatures.

Werk je in al de handhaving of beveiliging?

En wil je overstappen naar de politie? Wissam en Chris gingen je voor.

Werk je in een ander vakgebied?

Bijvoorbeeld IT, zorg, onderwijs of detailhandel? En wil je overstappen naar de politie? Wendy, Pepijn, Leroy, en Eveline gingen je voor.

* Met een diploma vmbo basis, vmbo kader, mbo entree of mbo2 kun je niet doorstromen naar de politieopleiding. Je kunt wel doorstuderen tot en met mbo 3-niveau, bijvoorbeeld via een opleiding in de richting Handhaving Toezicht en Veiligheid, beveiliging of sport en beweging. Daarna kun je je alsnog aanmelden voor de politieopleiding.