Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Infrastructuur & Security

Politiemensen in de operatie moeten er altijd van op aan kunnen dat informatie actueel, benaderbaar en betrouwbaar is. Juistheid en actualiteit van de informatievoorziening kunnen in de politiepraktijk van levensbelang zijn. Daarmee ligt de lat hoog voor zowel de beschikbaarheid als de beveiliging van de IT-omgeving.

24/7 monitoring

Op de IT-omgevingen van de politie gebeurt van alles. Er vindt onderhoud plaats aan de IT-infrastructuur, er worden wijzigingen doorgevoerd op de omgevingen, en de politie is een gewild object voor cyberaanvallen. Toch hebben incidenten zelden impact op de dagelijkse operatie, omdat opkomende verstoringen snel worden herkend en opgelost. Er zijn drie organisatieonderdelen die monitoren op verstoringen: de Operational Control Room (OCR) monitort het datacenter en de aanverwante infrastructuur, het Management & Monitoring Center (MMC) monitort het C2000-netwerk en het Security Operations Center (SOC) monitort de beveiliging.

Verstoringen verhelpen

Teamchef Support Pascal Werensteijn legt uit: “Dankzij 24/7 monitoring kunnen we verreweg de meeste incidenten proactief voorkomen. Verder is op hard- en softwareniveau bescherming in place en de gehele omgeving is dubbel uitgevoerd. Het komt dan ook bijna nooit voor dat een verstoring daadwerkelijk de operatie raakt. Maar als dat wel gebeurt, springen specialisten in om het probleem op te sporen en te verhelpen.” Oracle-, Linux-, Windows-, netwerk- en storagespecialisten in verschillende oplosgroepen zorgen ervoor dat de omgeving actueel en stabiel blijft en lossen complexe verstoringen op.

Cyberaanvallen uitsluiten

Cybersecurityspecialisten van het SOC richten zich op de beveiliging van de IT-infrastructuur. Ze speuren actief naar bedreigingen en houden die buiten de deur, reageren op security-issues, geven awarenesstrainingen en voeren penetratietesten uit. Alles hangt samen, dus de samenwerking met andere specialisten is van groot belang. Zeker als er zich een grote verstoring voordoet: dan moet een cyberaanval zo snel mogelijk worden uitgesloten en de oorzaak van het probleem gevonden.

Werken bij OCR, MMC of SOC

Bij OCR, MMC en SOC werken generalisten en specialisten. Voor de monitoring is brede IT-kennis nodig. Niet alleen van besturingssystemen en netwerken, maar bijvoorbeeld ook van databases en scripting. Specialisten moeten op hun beurt snel verbanden kunnen vinden of juist uitsluiten. Kunnen samenwerken, maar ook hun eigen deskundigheid durven inbrengen. Voor alle expertises geldt: het werk bevindt zich weliswaar op de achtergrond, het is van cruciaal belang voor de dagelijkse operatie en voor de veiligheid van collega’s op straat. Samen met nog veel meer IT-specialisten in de bedrijfsvoering, houden ze de ICT voor de grootste werkgever van Nederland veilig en draaiend. Dat is een uitdaging, maar tegelijkertijd ook dankbaar werk.

 

Maak er politiewerk van

Infrastructuur - en de beveiliging erop - moeten het gewoon doen, altijd en overal. En als iemand daarvan doordrongen is, dan ben jij het wel. Misschien ben je generalist op dit gebied, of juist specialist. Je bent sowieso een absolute teamplayer. En je wilt met je expertise bijdragen aan een groter doel. Ga jij ervoor zorgen dat de informatievoorziening van onze collega’s op straat betrouwbaar, veilig en continu beschikbaar is? Bekijk hier onze vacatures:

Vacatures

Op dit moment zijn geen vacatures beschikbaar. Maak een vacaturealert aan om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures.