Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Werken als een vleermuis

Een vleermuis zoekt zijn prooi door ultrasone geluiden uit te zenden, en kunnen met deze zogenoemde echolocatie ook jagende concurrentie saboteren. Het is geen toeval dat dit dier het logo is van het Team Elektronische Veiligheid en Objectbeveiliging (TEVOB).

Teamleider Sander legt uit: “Ook wij zenden signalen uit om onze prooi te vinden. Met onze technische apparatuur zorgen we voor veilige ruimtes, waarin niemand afgeluisterd en bekeken kan worden. Met de signalen onderscheppen we achtergelaten apparatuur, zoals microfoons en camera’s.” Quaerite et invenietis: zoekt en gij zult vinden. Dit is de lijfspreuk van TEVOB. Maar het team houdt zich niet alleen bezig met sweepen: ook het geven van voorlichting, woonhuis-objectbeveiliging en ondersteuning bij doorzoekingen horen bij de werkzaamheden. “Als je iets aantreft wat er niet hoort, dan geeft dat zo’n boost. Ik denk aan die keer dat de mannen een heimelijke camera in een elektrische tandenborstel vonden die over het hoofd was gezien bij een doorzoeking. Daar krijg je energie van!”

Een greep uit de opdrachtgevers van het team zijn het NCTV, de ministeries, de DKDB, maar ook afdelingen binnen de politie, zoals diverse opsporingsteams. Omdat je ook in het buitenland opdrachten hebt, zal je samen met je collega’s heel wat landen bezoeken.

Waarom zou je als techneut gaan werken bij TEVOB? “Het is een kans voor een unieke baan. Naast het feit dat je veel van de wereld gaat zien, kom je te werken in een klein team – meer een familie – waar je wordt gestimuleerd om je te ontwikkelen.” Omdat technologie altijd in beweging is, moet de markt verkend blijven worden. Je gaat dus ook naar beurzen om de nieuwste snufjes te ontdekken en kunt met je specialistische collega’s honderduit praten over je passie: techniek. “Het gaafste aan werken bij TEVOB vind ik dat je nooit weet wat de dag je gaat brengen. Aan de ene kant werken we planmatig, maar in onze werkzaamheden ligt altijd onvoorspelbaarheid. Daarom is het nooit saai,” concludeert Sander.

Als jij een hang hebt naar avontuur, je graag samenwerkt, als je flexibel bent en geen vliegangst hebt, is dit dus echt een job voor jou. Sander daagt je uit: “Wil jij samen met TEVOB Nederland en ver daarbuiten veiliger maken? Solliciteer dan op de interessante functie van medewerker techniek!”