Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Multidisciplinair Interventieteam (MIT)

Criminele netwerken infiltreren onze wijken en buurten. Zij ondermijnen onze economie met hun criminele geld. Daarnaast veroorzaken ze veel leed met intimidatie, zwaar geweld en moord. Wil jij dit samen met ons bestrijden en bouwen aan een veilig Nederland? Grijp dan deze kans en kom werken bij het Multidisciplinair Interventieteam (MIT).

Ondermijning

Het MIT richt zich op het bestrijden van ondermijning; het duurzaam verstoren van criminele bedrijfsprocessen in binnen- en buitenland. Dat doen we door het structureel opsporen en ontmantelen van criminele netwerken. We pakken hun crimineel vermogen af en werpen barrières op, zowel nationaal als internationaal.

Datagedreven

Het bestrijden van deze criminele netwerken vereist dat wij wendbaar, innovatief en multidisciplinair zijn. Wij werken datagedreven. Dat betekent dat we vanuit alle kanten informatie samenbrengen om zo een compleet beeld te krijgen van zware, ondermijnende criminaliteit. Wij ontwikkelen innovatieve methodes waardoor het MIT en de zes organisaties samen effectiever worden in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.

Specialisten

In het MIT werken specialisten uit de volgende zes organisaties op één fysieke werkplek samen: Belastingdienst, Douane, Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD), Koninklijke Marechaussee (KMar), Openbaar Ministerie (OM) en Politie. Het MIT groeit de komende jaren naar een team van ongeveer 400 medewerkers dat flexibel is in inzet, kennis & kunde, (inter)nationaal opereert en gericht is op innovatie. Het MIT is tijdelijk gehuisvest in Gorinchem, maar we zoeken naar een definitieve locatie in het midden van het land.

Samenwerking is de rode draad binnen het MIT. Daarom zijn wij op zoek naar collega’s die openstaan voor anderen, verschillen weten te overbruggen en anderen kunnen en willen overtuigen om zo het gemeenschappelijke doel te bereiken. Integriteit in de omgang met mensen en het doen van inhoudelijk werk staat voorop.

Herken jij jezelf hierin? Go for (M)IT!

MIT-vacatures

Op dit moment zijn geen vacatures beschikbaar.