Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Hoe het gaat met aspirant Harun van Dienders

‘Het gaat goed met me, hoor, ik heb alle examens binnen geharkt. Ik ben nog drie weken bezig met het afronden van mijn stage, daarna ga ik weer naar school. Bij ‘Dienders’ wilde ik laten zien wat het politiewerk inhoudt en de mens achter het uniform laten zien. Dat is denk ik wel gelukt.

Voor mijn werk heeft ‘Dienders’ veel positiefs opgeleverd. Ik wil uiteindelijk graag jeugdagent worden. Op straat word ik nu vaak herkend. Vooral jongeren willen met me op de foto, die hebben allemaal gekeken. Dat helpt allemaal, als je een schakel wil zijn.

Vergeleken met anderhalf jaar geleden ben ik enorm gegroeid. Dat is een wereld van verschil hoor! Ik ben er nog niet, maar ik ben wel meer ervaren. Toen ging ik wat sneller uit mijn stekker. Inmiddels ga ik eerst kijken, werk ik de-escalerend en praat ik meer.

De beelden in de serie spreken boekdelen: in het begin vond ik het heel moeilijk om met Bjorn samen te werken. Dat heb ik toen ook aangekaart. Inmiddels heb ik geleerd hoe je zoiets moet aanpakken. Ik heb van hem geleerd en hij van mij. We zijn er nog niet helemaal, maar we groeien naar elkaar toe.

Of ik het werk bij de politie nog leuk vind? Jaaa absoluut! Ik heb nooit een moment getwijfeld. Dit wil ik tot mijn 67e blijven doen. Ik ga met plezier naar mijn werk en als ik tijdens mijn dienst goede dingen heb verricht ,ga ik met een big smile weer naar huis. Ik zou voor geen goud weg willen bij de politie.’