Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Overstappen naar de politie met een hbo-vooropleiding

Speciaal voor zij-instromers met een hbo-achtergrond heeft de politie een 2,5 jarige leerroute ontwikkeld van de hbo-politieopleiding. Hiermee kun je versneld instromen in het wijkgerichte politiewerk. Daarnaast is er ook nog een hbo-masteropleiding recherche waarin je in 3 jaar tijd breed wordt opgeleid op het gebied van rechercheren.

verkorte hbo-politieopleiding (2,5 jaar)

De verkorte hbo-politieopleiding is een compact en intensief studietraject waarin je wordt klaargestoomd voor de wijkgerichte basispolitiezorg. Onafhankelijk van het werk dat je nu doet en de ervaring die je meebrengt. Natuurlijk helpt het je als je bekend bent op het terrein van sociaal-psychische problematiek, jeugdzorg of veiligheidsvraagstukken.

Lees alles over de verkorte hbo-politieopleiding van 2,5 jaar

Zij gingen je voor

Wendy en Eveline hebben een hbo-vooropleiding en stapten vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs over naar de politie. Zij volgden de hbo-politieopleiding van 2,5 jaar.

hbo-masteropleiding recherche (3 jaar)

In de hbo-masteropleiding recherche word je breed opgeleid op het gebied van rechercheren. Je wordt klaar gestoomd om deel uit te gaan maken van een regulier team van rechercheurs met wie je samen opsporingsonderzoeken uitvoert.

Lees alles over de hbo-masteropleiding recherche van 3 jaar.

Je kunt nog veel meer doen

Met specifieke expertise als IT, finance, bestuurskunde zijn er volop kansen om ook ander politiewerk te doen. Kijk eens bij de andere vakgebieden.