Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Na de opleiding

De mbo 2-politieopleiding rond je na 1,5 jaar af met het erkende politiediploma assistent politiemedewerker. Hiermee ben je startklaar voor het mooie politiewerk. Je krijgt een baan als surveillant of assistent beveiliger in een politieteam.

Aan het werk

Samen met collega's werk je aan de veiligheid en het terugdringen van criminaliteit. Je kunt bijvoorbeeld worden ingezet om te surveilleren in het verkeer. Denk aan controles op snelheid, rijden onder invloed of gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook kun je gaan werken in de arrestantenzorg in een cellencomplex. Daar ben je verantwoordelijk voor een goede verzorging van ingesloten personen. Je beheert afgenomen persoonlijke eigendommen van arrestanten. Je zorgt voor contact met familie, advocaten en instanties. En je helpt bij het overbrengen van arrestanten van en naar het cellencomplex.

Salaris

Na de opleiding krijg je een vaste aanstelling als assistent in de basispolitiezorg. Dit is een functie in schaal 4 met een minimum van € 1.782,- en maximum van € 2.866,- bruto per maand (peildatum juli 2020).

Ook kent de politie een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:

  • toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst of bereikbaarheidsdienst
  • mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding
  • vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,33%
  • deelname pensioenfonds ABP
  • reiskostenregeling
  • betaald ouderschapsverlof