Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Verificatietoets

Eerder in het selectietraject heb je thuis online een cognitieve capaciteitentest en taaltest gemaakt. Ter controle op deze testen maak je een soortgelijke verkorte test onder toezicht. We noemen dat ook wel de verificatietoets. Meestal begin je de selectiedag met dit onderdeel.

Waarom de verificatietoets

We willen zeker weten dat jij de cognitie- en taaltest zelf hebt gemaakt, dat je daadwerkelijk het niveau hebt wat je in deze testen hebt laten zien.

Hoe verloopt de toets?

De verificatietoets is een check, je gaat niet de cognitie- en taaltest opnieuw doen. De toets duurt ook maar kort. Je stapt direct in op het eindniveau dat je bij de cognitie- en taaltest behaald hebt, waardoor je de toets direct als moeilijk zult ervaren. Schrik daar niet van. Heb je de cognitie- en taaltest zelfstandig gemaakt, dus zonder hulp (behalve pen en papier), dan hoef je je geen zorgen te maken over deze toets.

Als je de verificatietoets niet haalt

Mocht je de verificatietoets niet halen, dan krijg je nog dezelfde dag de mogelijkheid om de volledige cognitie- en taaltest opnieuw te doen. Als je deze alsnog haalt, dan is dat je nieuwe uitslag. Je loopt dan geen vertraging op in de selectieprocedure. Haal je ook de hertest niet, dan stopt voor jou helaas de selectieprocedure en daarmee je inschrijving voor de opleiding.