Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Intakegesprek

In het intakegesprek toetsen we je kansrijkheid en passendheid. We willen een beeld krijgen van jou als persoon in verhouding tot het politiewerk. We kijken daarom samen met jou of er een goede match is met de politieopleiding waarvoor je hebt gekozen. We bespreken je motivatie en ambitie, je beeld van de functie en van het politievak in het algemeen.

Ook bespreken we of je keuze goed aansluit bij je vooropleiding, je woonplaats en reismogelijkheden. En of er voor jou mogelijk belemmeringen zijn voor het vervolg van de selectieprocedure, zoals aanstaande vakanties of blessures. Tijdens het gesprek letten we op een open, flexibele en lerende houding.  Het gesprek vindt online plaats in de vorm van een interview (aan de hand van een checklist). Vanzelfsprekend kun jij ook jouw kennis en ervaring toelichten, en alle vragen stellen die je zelf hebt. Het resultaat van het intakegesprek is een bindend advies.

Wil je je kans om de intake door te komen vergroten? – Dit zijn onze tips:

1. Weet waar je over praat: 

Laat zien dat je je hebt verdiept in het vak. Heb je een voorlichting bezocht? Kombijdepolitie.nl uitgeplozen?  Gesprekken gevoerd? Vloggers gevolgd? Waarom kies je voor de politie?

2. Wees concreet
Welke van jouw eigenschappen passen goed bij het werk dat je straks gaat doen? Waarom? Waarom kies je voor déze opleiding en déze functie?

3. Check, check, dubbelcheck
Is je motivatie duidelijk? Ken je je sterke en minder sterke kanten? Oefen het gesprek een keer met een vriend/ouder/zus! Succes met de voorbereiding!

Om over na te denken

Dit zijn de 5 vragen waar je zéker over moet nadenken voor je intakegesprek:

1. Hoe zou ik mezelf omschrijven?
2. Waarom wil ik agent worden?
3. Waarom ben ik er nú klaar voor?
4. Hoe heb ik gezorgd voor een goed beeld van het werk?
5. Waaruit blijkt dat ik gemotiveerd ben?

Meer lezen?

Krijg een nog beter beeld van het gesprek met de ervaringsverhalen van anderen.