Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Sporttest

Je bent al een eind op weg in je selectieprocedure voor de politieopleiding op mbo-4 niveau. Binnenkort heb je een selectiedag op locatie. Je gaat dan de sporttest doen. Die dag maak je ook een verificatietoets, een controletoets op de cognitie- en taaltest die je eerder gemaakt hebt.

Bereid je voor

We kijken of je fit genoeg bent om te starten bij de politie en we controleren of je de online testen zelf hebt gemaakt door onder toezicht een vergelijkbare toets te maken. 

Bekijk de informatie op deze pagina, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Testuitslag ontvangen. En nu?

Op de dag zelf hoor je al of je de testen hebt gehaald of niet. Is het resultaat positief, dan hoor je zo snel mogelijk of je door mag naar de volgende stap in het selectieproces: het psychologisch onderzoek. Na de selectiedag krijg je per e-mail je eindrapport toegestuurd, met de uitslag van de cognitie- en taaltest en de sporttest. Dit rapport is twee jaar geldig.

Haal je de testen niet, dan beƫindigen wij helaas de selectieprocedure en daarmee je inschrijving voor de opleiding. Je kunt je dan na zes maanden opnieuw inschrijven, of misschien wil je je verder oriƫnteren op een andere functie. Je recruiter kan je hierbij helpen.

Vergoeding reiskosten

Wist je trouwens dat je de reiskosten voor de selectiedag op locatie vergoed krijgt? Je ontvangt hiervoor 11 cent per kilometer (berekend over de snelste route per auto van je woonadres naar de testlocatie). Als je op de locatie bent, zal de testleider je vragen om het rekeningnummer waarop deze reiskosten uitbetaald kunnen worden.

Coronamaatregelen

Op dit moment zijn er geen speciale maatregelen van toepassing rondom de sporttest. Wel geldt nog steeds: heb je klachten, blijf dan thuis en verzet je afspraak. Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in onze corona FAQ.