Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Sporttest

Je bent al een eind op weg in je selectieprocedure voor de politieopleiding op mbo-4 niveau. Binnenkort heb je een selectiedag op locatie. Je gaat dan de sporttest doen. Die dag maak je ook een verificatietoets, een controletoets op de cognitie- en taaltest die je eerder gemaakt hebt.

Bereid je voor

Bekijk de informatie op deze pagina, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus hebben we op de locaties maatregelen getroffen om de sporttest en controletoets op een veilige manier uit te kunnen voeren. In onze corona FAQ vind je alle informatie rondom de actuele maatregelen. Daarin staat ook wat we van jou zelf verwachten. Lees deze pagina dus goed door voor je naar de locatie komt.

Testuitslag ontvangen; en nu?

Op de dag zelf hoor je al of je de testen hebt gehaald of niet. Is het resultaat positief, dan ben je in principe geschikt om aan de politieopleiding te starten. Je hoort dan ook zo snel mogelijk of je door mag naar de volgende stap in het selectieproces: de medische keuring*. Heb je twijfels of je aan de medische eisen voldoet, dan geeft de pagina met veel gestelde vragen over zicht, gehoor en medicijngebruik hier misschien duidelijkheid over.

Na deze dag krijg je per e-mail je eindrapport toegestuurd, met de uitslag van de cognitie- en taaltest, het psychologisch onderzoek en de sporttest. Dit rapport is twee jaar geldig.

*De uitslag van je medische keuring is zes maanden geldig en moet nog geldig zijn bij de start van je opleiding. Daar houden we rekening mee als we je inplannen voor de keuring. Heb je de selectie tot nu toe heel snel doorlopen, dan kan dat betekenen dat je nu even moet wachten. Dat is dus om te voorkomen dat je de keuring bij de start van de opleiding opnieuw moet doen.  

Haal je de testen niet, dan beƫindigen wij helaas de selectieprocedure en daarmee je inschrijving voor de opleiding. Je kunt je dan na zes maanden opnieuw inschrijven, of misschien wil je je verder oriƫnteren op een andere functie. Je recruiter kan je hierbij helpen.

Vergoeding reiskosten

Wist je trouwens dat je de reiskosten voor de selectiedag op locatie vergoed krijgt? Je ontvangt hiervoor 11 cent per kilometer (berekend over de snelste route per auto van je woonadres naar de testlocatie). Als je op de locatie bent, zal de testleider je vragen om het rekeningnummer waarop deze reiskosten uitbetaald kunnen worden.