Kom bij de politie Maak er politiewerk van

Aanmelden

Aanmelden voor het leerwerktraject tot politieagent gaat per politieregio en startmoment.

Het aantal opleidingsplaatsen is niet overal gelijk. Zo hebben we de meeste plaatsen beschikbaar in de mbo 4-politieopleiding. En is er een beperkt aantal hbo-opleidingsplaatsen. Ook is ons opleidingsaanbod in de randstad groter dan in bijvoorbeeld het noorden en oosten van Nederland. 

Je kunt je voor één opleiding tegelijk aanmelden. Kijk goed welke politieopleiding het beste bij je past.

Inschrijven kan als je voldoet aan de minimale eisen bij de start van de opleiding. In de beschrijving van het beschikbare opleidingsaanbod staat welke specifieke eisen of voorkeuren er nog meer zijn. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, selecteren we de kandidaten met de best passende profielen voor de gekozen politieopleiding.

 

 

Inschrijfformulier

Het aanmelden gaat met een online inschrijfformulier. Hier vul je persoonlijke gegevens in en gegevens over je vooropleiding, kennis en (werk)ervaring. Bij je inschrijving hoef je nog geen documenten mee te sturen.

 

Diploma vooropleiding

Let er bij je aanmelding alvast op dat we je later vragen naar het bewijs van je vooropleiding. We controleren of je het diploma of overgangsbewijs hebt behaald dat toegang geeft tot de gekozen politieopleiding. Dit laat je zien met een uittreksel uit het diplomaregister. Het uittreksel kun je downloaden via het DUO.

  • Moet je nog eindexamen doen? Dan kun je je al wel aanmelden en vragen we op een ander moment naar je diploma.
  • Heb je een buitenlands diploma? Dan heb je een diplomawaardering nodig. Die kun je aanvragen via de website van het IDW. De procedure kan lang zijn, houd hier rekening mee.
  • Heb je geen diploma? Neem contact op om te bespreken welke mogelijkheden er voor jou zijn.