Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 4-politieopleiding

Om agent te worden in Zeeland-West-Brabant start in oktober 2020 de politieopleiding. Er zijn 48 opleidingsplaatsen voor het mbo 4 leerwerktraject op de opleidingslocatie in Rotterdam. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Zeeland-West-Brabant. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. En heb je na de opleiding direct een baan als agent.

Start opleiding: 05-10-2020
Opleidingstype: voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie: Rotterdam
Duur opleiding: 2 jaar en 4 maanden
Niveau: MBO 4
Werkplek: Zeeland - West-Brabant

Je had tot en met 7 januari 2020 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding af na 2 jaar en 4 maanden met het erkende politiediploma basis politiemedewerker.

Politieregio Zeeland-West-Brabant heeft door haar karakter en ligging (grenzend aan België en het Randstedelijk gebied) te maken met intensieve stromen van goederen, mensen en informatie. Thema's die hoog op de agenda staan zijn woninginbraken, overvallen en straatroof, uitgaansgeweld, criminele jeugdgroepen, georganiseerde criminaliteit en veiligheidsbeleving.

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt minimaal vmbo tl/gl, mbo 3 of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
  • 18 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen. Kandidaten uit de provincie Zeeland nodigen we nadrukkelijk uit om zich ook in te schrijven.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om agent te worden. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden. 
  • De opleidingen aan de Politieacademie zijn continu in ontwikkeling. Mogelijke veranderingen ten opzichte van hetgeen nu vermeld staat op deze site of politieacademie.nl worden tijdig gecommuniceerd. Eventuele wijzigingen die plaatsvinden gedurende de openstelling van opleidingsplekken en tijdens lopende selectieprocedures worden tijdig met de kandidaten gedeeld.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Nicole de Graaff-Helmons

recruiter

nicole.de.graaff-helmons@politie.nl

06 - 19 29 02 97