Kom bij de politie Maak er politiewerk van

politieopleiding mbo 4-niveau

Om agent te worden in de Eenheid Oost-Brabant start in april 2022 de Basis Politieopleiding op mbo 4-niveau. Tijdens de intake bespreken we met jou of dit startmoment bij je past. Je opleiding begint op de politieacademie, na 1 jaar leer je verder in de praktijk: in een politieteam in de politieregio Oost-Brabant. Je doet dan al veel werkervaring op. Na deze opleiding van 2 jaar heb je een erkend politiediploma en direct een baan als agent.

Specificaties vacature

Start opleiding:

Nog niet bekend

Opleidingstype:

voltijds leerwerktraject

Opleidingslocatie:

Meerdere opleidingslocaties

Duur opleiding:

2 jaar

Niveau:

MBO 4

Werkplek:

Oost-Brabant

Deze politieopleiding start 4 keer per jaar en biedt opleidingsplaatsen in alle regio's. Voor nu kun je een alert aanmaken. Dan krijg je bericht zodra je je kunt inschrijven. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 10 00 00 90. Ook virtuele recruiter Job helpt je graag!

Jouw werkgebied

Het werkgebied van Eenheid Oost-Brabant ligt rondom de driehoek Eindhoven-Helmond-Den Bosch, met daaromheen landelijk gebied en kleinere dorpen. De bevolking is divers, wat versterkt wordt door de Brainport regio met zijn lokaal internationale samenleving. De grensligging met België en de aanwezigheid van drugslabs en hennep in de buitengebieden maken van drugstoerisme en ondermijning belangrijke aandachtspunten. Een zeer afwisselend gebied dus. In de TV-serie Bureau 040 kun je ons werk van dichtbij meebeleven.  

Om verbinding te maken met iedereen die ons nodig heeft hebben we in de basisteams politiemensen nodig met verschillende culturele achtergronden. Zodat iedereen in het werkgebied van Eenheid Oost-Brabant zich herkent in hun politie en zich vrij voelt de politie te benaderen.

Wie we zoeken

 • Je hebt een diploma mbo 3, mbo 4, vmbo tl-gl, havo of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo (of eventueel een bewijs van een behaalde toelatingstoets).
 • Je bent nog niet in het bezit van een politiediploma.
 • Bij de start van de opleiding ben je 18 jaar en heb je de Nederlandse Nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Je bent sociaal vaardig en stressbestendig, mentaal en fysiek fit.
 • Je herkent gewoonten en culturele achtergronden van mensen. Door je eigen culturele achtergrond, door waar je bent opgegroeid, door je sociale contacten in gemeenschappen, je talenkennis of werkervaring.

De selectie

De selectieprocedure bestaat uit:

 • Check op je inschrijving (minimale eisen)
 • Online testen (taaltest en cognitietest) en vragen over je persoonlijkheid
 • Intakegesprek
 • Sporttest en verificatietoets op de online testen 
 • Psychologisch onderzoek
 • Medische keuring
 • Screening

Wil je meer weten? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de selectieprocedure. 

Er zijn 32 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de Eenheid Oost-Brabant. In de selectieprocedure toetsen we niet alleen de vereiste kwaliteiten en competenties. De politie wil ook meer culturele variëteit in de teams. Politiemensen met een migratieachtergrond zijn nog ondervertegenwoordigd. Culturele achtergrond weegt om die reden mee bij de selectie van kandidaten. Op basis van de online testresultaten in combinatie met informatie uit het inschrijfformulier (zoals vooropleiding, werkervaring, culturele achtergrond, woonplaats in relatie tot werkgebied) selecteren we kandidaten voor het intakegesprek.

Wat nog belangrijk is om te weten

 • Je kunt maar voor één opleiding in één regio in procedure genomen worden. Maak een bewuste keuze. De opleiding  voor Eenheid Oost-Brabant wordt gegeven in onze opleidingslocatie in Eindhoven. 
 • Zorg dat je voldoet aan de minimale eisen en dat je klaar bent voor alle selectieonderdelen als je je nu inschrijft. Dat betekent ook dat je fysiek fit bent. Check wat je nodig hebt.
 • Check ook nog eens wat het werken als agent inhoudt. Twijfel je of het politiewerk bij je past en wil je daarover advies? Neem dan contact op met recruiter Joyce Brekelmans (zie onder).

 • Met mensen van alle culturen en overtuigingen vormen we één politie. We kunnen en willen gebruik maken van elkaars verschillen en kwaliteiten. Daarom werken we hard aan een open en veilige politiecultuur waarin ieders talent tot bloei komt.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Joyce Brekelmans | Recruiter

joyce.brekelmans@politie.nl

06 - 30 28 40 17