Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 4-politieopleiding

Om agent te worden in Noord-Holland start in oktober 2020 de politieopleiding. Er zijn 40 opleidingsplaatsen voor het mbo 4 leerwerktraject op de opleidingslocatie in Amsterdam. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Noord-Holland. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. En heb je na de opleiding direct een baan als agent.

Start opleiding: 05-10-2020
Opleidingstype: voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie: Amsterdam
Duur opleiding: 2 jaar en 4 maanden
Niveau: MBO 4
Werkplek: Noord-Holland

Je had tot en met 7 januari 2020 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding af na 2 jaar en 4 maanden met het erkende politiediploma basis politiemedewerker.

Het werkgebied in de politieregio Noord-Holland is gevarieerd en afwisselend in landschap, inrichting, bevolking, bestuurlijke organisatie en daarmee ook in de veiligheidssituatie. De mix van landelijke en stedelijke gebieden en gemeenten, de prominente aanwezigheid van water (toeristisch gebied en zeehaven IJmuiden) en de risicolocaties voor rampen en crises zoals de kernreactor Petten, staalfabrikant Tata Steel en luchthaven Schiphol zorgen voor een eigen dynamiek en veiligheidsproblematiek.

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt minimaal vmbo tl/gl, mbo 3 of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
  • 18 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

In de selectieprocedure kijken we naar de resultaten van de toelatingstesten en naar je totale profiel: vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen. Zijn er meer aanmeldingen dan het aantal beschikbare opleidingsplaatsen? Dan geven we voorrang aan kandidaten die in Noord-Holland wonen. 

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om agent te worden. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

De opleidingen aan de Politieacademie zijn continu in ontwikkeling. Mogelijke veranderingen ten opzichte van hetgeen nu vermeld staat op deze site of politieacademie.nl worden tijdig gecommuniceerd. Eventuele wijzigingen die plaatsvinden gedurende de openstelling van opleidingsplekken en tijdens lopende selectieprocedures worden tijdig met de kandidaten gedeeld.

Meer weten?

Mail dan naar noh.recruitment.hrm@politie.nl