Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 4-politieopleiding

Om agent te worden in Midden-Nederland start in januari 2020 de politieopleiding. Er zijn 48 opleidingsplaatsen voor het mbo 4-leerwerktraject op de opleidingslocatie in Leusden. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Midden-Nederland. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. En heb je na de opleiding direct een baan als agent.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
27-01-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Leusden
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
2 jaar en 4 maanden
Niveau:
MBO 4
Werkplek:
Midden-Nederland

Je had tot en met 29 mei 2019 de tijd om je in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 125 760 33. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding af na 2 jaar en 4 maanden met het erkende politiediploma basis politiemedewerker.

De politieregio Midden-Nederland is hetzelfde als de provincies Utrecht en Flevoland. Opvallende kenmerken van Eenheid Midden-Nederland zijn: het mediapark in Hilversum, het evenementengebied Biddinghuizen, de waterrecreatie in Gooi en Vechtstreek en Flevoland, de Jaarbeurs en betaalde voetbalclubs. De regio is een belangrijk infrastructureel knooppunt, zowel voor weg- als spoorvervoer en deels waterverbinding. Thema’s die op de agenda staan zijn het terugdringen van woninginbraken, de aanpak van overlast en criminaliteit door jeugdgroepen, geweld en georganiseerde criminaliteit.

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt bij voorkeur een diploma mbo 3, maar minimaal vmbo tl/gl of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo. Doe je dit jaar eindexamen, dan kun je ook inschrijven.
  • 18 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om agent te worden. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.
  • De genoemde opleidingslocatie waar je de mbo 4-politieopleiding gaat volgen kan eventueel nog wijzigen. 

Meer weten?