Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 4-politieopleiding

Om agent te worden in de politieregio Den Haag start in mei 2020 de politieopleiding. Er zijn 96 opleidingsplaatsen voor het mbo 4 leerwerktraject, waarvan 72 in Den Haag en 24 in Leusden. Waar je de opleiding gaat volgen wordt later bepaald. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Den Haag. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. En heb je na de opleiding direct een baan als agent.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
18-05-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Den Haag
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
2 jaar en 4 maanden
Niveau:
MBO 4
Werkplek:
Den Haag

Je had tot en met 6 december 2019 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Bijvoorbeeld voor instroommoment oktober 2020. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 125 760 33. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding af na 2 jaar en 4 maanden met het erkende politiediploma basis politiemedewerker.

De politieregio Den Haag heeft vele gezichten. De bijzondere status van Den Haag als stad van vrede en recht trekt vele regeringsleiders, internationale organisaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en studenten aan. Binnen Den Haag wonen veel culturen samen en er zijn verschillende omgevingen, zoals strand, bosgebied, platteland en stadscentra. Dit zorgt voor een heel eigen dynamiek en verschillende veiligheidsproblemen. Er gebeurt van alles, zoals inbraken, overvallen, straatroven en honderden demonstraties per jaar. Kortom, Den Haag is een geweldig leuke, dynamische eenheid om in te werken!

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt minimaal vmbo tl/gl, mbo 3 of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
  • 18 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om agent te worden. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden. 

Meer weten?

recruiter Fergino