Kom bij de politie Maak er politiewerk van

politieopleiding mbo 4-niveau

Om agent te worden in de Eenheid Den Haag start in april 2022 de Basis Politieopleiding op mbo 4-niveau. Tijdens de intake bespreken we met jou of dit startmoment bij je past. Je opleiding begint op de politieacademie, na 1 jaar leer je verder in de praktijk: in een politieteam in de politieregio Den Haag. Je doet dan al veel werkervaring op. Na deze opleiding van 2 jaar heb je een erkend politiediploma en direct een baan als agent.

Specificaties vacature

Start opleiding:

25-04-2022

Opleidingstype:

voltijds leerwerktraject

Opleidingslocatie:

Meerdere opleidingslocaties

Duur opleiding:

2 jaar

Niveau:

MBO 4

Werkplek:

Den Haag

Je had tot en met maandag 13 september 2021 de mogelijkheid om je voor deze opleiding in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, we stellen deze opleiding vier keer per jaar open. Maak een alert aan zodat je voor het volgende openstellingsmoment bericht krijgt. Heb je vragen? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. Ook virtuele recruiter Job helpt je graag!

Jouw werkgebied

Kenmerkend voor de eenheid is de stad Den Haag, de stad van vrede en recht. Maar ook de stad waar onze regering gevestigd is en waar we veel ministeries en ambassades zien. Jaarlijks vinden er honderden demonstraties en evenementen plaats. Het gehele werkgebied kenmerkt zich door een diversiteit aan werkzaamheden en groot stedelijke problematiek, binnen een mix van culturen, leefstijlen en religies. Dit zorgt voor een geheel eigen dynamiek en variëteit, waarbij de eenheid in verbinding staat met de samenleving en een politie is voor iedereen. Dit maakt De Eenheid Den Haag een gevarieerde werk- en woonomgeving, met diverse steden, strand en landelijk gebied. 

Om verbinding te maken met iedereen die ons nodig heeft hebben we in de basisteams politiemensen nodig met verschillende culturele achtergronden. Zodat iedereen in het werkgebied van Eenheid Den Haag zich herkent in hun politie en zich vrij voelt de politie te benaderen.

Wie we zoeken

 • Je hebt een diploma mbo 3, mbo 4, vmbo tl-gl, havo of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo (of eventueel een bewijs van een behaalde toelatingstoets).
 • Je bent nog niet in het bezit van een politiediploma.
 • Bij de start van de opleiding ben je 18 jaar en heb je de Nederlandse Nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Je bent sociaal vaardig en stressbestendig, mentaal en fysiek fit.
 • Je herkent gewoonten en culturele achtergronden van mensen. Door je eigen culturele achtergrond, door waar je bent opgegroeid, door je sociale contacten in gemeenschappen, je talenkennis of werkervaring.

De selectie

De selectieprocedure bestaat uit:

 • Check op je inschrijving (minimale eisen)
 • Online testen (taaltest en cognitietest) en vragen over je persoonlijkheid
 • Intakegesprek
 • Sporttest en verificatietoets op de online testen 
 • Psychologisch onderzoek
 • Medische keuring
 • Screening

Wil je meer weten? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de selectieprocedure. 

Er zijn 88 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de Eenheid Den Haag. In de selectieprocedure toetsen we niet alleen de vereiste kwaliteiten en competenties. De politie wil ook meer culturele variëteit in de teams. Politiemensen met een migratieachtergrond zijn nog ondervertegenwoordigd. Culturele achtergrond weegt om die reden mee bij de selectie van kandidaten. Op basis van de online testresultaten in combinatie met informatie uit het inschrijfformulier (zoals vooropleiding, werkervaring, culturele achtergrond, woonplaats in relatie tot werkgebied) selecteren we kandidaten voor het intakegesprek.

Wat nog belangrijk is om te weten

 • Je kunt maar voor één opleiding in één regio in procedure genomen worden. Maak een bewuste keuze. De opleidingsplaatsen in deze eenheid zijn verdeeld over de opleidingslocaties in Den Haag (72) en Leusden (16). Waar je de opleiding volgt, wordt later bepaald. Houd daar wel rekening mee.
 • Zorg dat je voldoet aan de minimale eisen en dat je klaar bent voor alle selectieonderdelen als je je nu inschrijft. Dat betekent ook dat je fysiek fit bent. Check wat je nodig hebt.
 • Check ook nog eens wat het werken als agent inhoudt. Twijfel je of het politiewerk bij je past en wil je daarover advies? Neem dan contact op met recruiter Fergino Jahangier (zie onder).

 • Met mensen van alle culturen en overtuigingen vormen we één politie. We kunnen en willen gebruik maken van elkaars verschillen en kwaliteiten. Daarom werken we hard aan een open en veilige politiecultuur waarin ieders talent tot bloei komt.

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Fergino Jahangier | Recruiter

fergino.jahangier@politie.nl

088 - 96 45 045