Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 4-politieopleiding

Om agent te worden in Amsterdam start in oktober 2020 de politieopleiding. Er zijn 80 opleidingsplaatsen voor het mbo 4 leerwerktraject, waarvan 56 in Amsterdam en 24 in Leusden of Den Dolder. Waar je de opleiding gaat volgen wordt later bepaald. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Amsterdam. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. En heb je na de opleiding direct een baan als agent.

Start opleiding: 05-10-2020
Opleidingstype: voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie: Meerdere opleidingslocaties
Duur opleiding: 2 jaar en 4 maanden
Niveau: MBO 4
Werkplek: Amsterdam

Je had tot en met 21 januari 2020 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding af na 2 jaar en 4 maanden met het erkende politiediploma basis politiemedewerker.

Met 177 nationaliteiten, duizenden illegalen, toeristen en dagjesmensen is politieregio Amsterdam veelzijdig en dynamisch. Daarnaast is Amsterdam een stad met veel grote evenementen die een breed publiek trekken. Al deze zaken maken deze stad zo bijzonder en als agent heb jij de taak om ervoor te zorgen dat de sfeer in Amsterdam goed blijft en dat criminaliteit en overlast worden bestreden. 

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt minimaal vmbo tl/gl, mbo 3 of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
  • 18 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om agent te worden. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.
  • De opleidingen aan de Politieacademie zijn continu in ontwikkeling. Mogelijke veranderingen ten opzichte van hetgeen nu vermeld staat op deze site of politieacademie.nl worden tijdig gecommuniceerd. Eventuele wijzigingen die plaatsvinden gedurende de openstelling van opleidingsplekken en tijdens lopende selectieprocedures worden tijdig met de kandidaten gedeeld.

Meer weten?

Recruiter Esmee de Rover