Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 2-politieopleiding

In januari 2020 kunnen 8 kandidaten starten met het mbo-2 leerwerktraject op de opleidingslocatie in Eindhoven. Je volgt de mbo-2 politieopleiding tot assistent politiemedewerker. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met praktijkstages in een politieteam in de politieregio Oost-Brabant. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. De opleiding duurt 1,5 jaar. Daarna heb je direct een baan als surveillant of als assistent beveiliger.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
27-01-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Eindhoven
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
1,5 jaar
Niveau:
MBO 2
Werkplek:
Oost-Brabant

De mogelijkheid om je voor deze opleidingsplek in te schrijven is recent gesloten. De politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 125 760 33. We helpen je graag!

Na je opleiding ga je werken als surveillant of als assistent beveiliger. De politieregio waar je gaat werken, bepaalt wat je gaat doen.

Werken als surveillant

Als surveillant kun je surveilleren en toezicht houden bijvoorbeeld bij evenementen, op en rond stations, of je houdt toezicht op andere locaties waar dat nodig is. Je werkt dan in een dynamisch werkgebied met verschillende nationaliteiten, toeristen en dagjesmensen. Elke dag ontmoet je andere mensen en kom je andere problemen op straat tegen. Ook kun je zorgen voor de verkeersveiligheid. Denk hierbij aan controles op snelheid, rijden onder invloed, het gebruik van de veiligheidsgordel, rijden door rood licht, (fiets)verlichting en het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en fietsen. Daarnaast werk je dan een deel van je diensten op de radarauto om snelheidsovertreders vast te leggen en te verbaliseren (proces-verbaal opmaken). Je handelt zelfstandig deze verkeersovertredingen af. Samen met collega’s werk je aan de veiligheid en het terugdringen van criminaliteit in Oost-Brabant.

Werken als assistent beveiliger

Als assistent beveiliger ga je werken in de arrestantenzorg. Je fouilleert de binnengekomen personen en zorgt ervoor dat de arrestanten geregistreerd worden. Ook beheer en registreer je afgenomen persoonlijke eigendommen van arrestanten. De arrestanten worden ingesloten zodat er geen onveilige situaties meer kunnen ontstaan. Vervolgens ben jij verantwoordelijk voor een goede zorg van de ingesloten personen. Verder breng je het contact tot stand met familie, advocaten en instanties.

Minimale toelatingseisen

 • Je hebt bij voorkeur een diploma vmbo, mavo, entrée/mbo 1 of mbo 2.
 • 17 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.
De selectieonderdelen:

 • Intakegesprek
 • Tests en psychologisch onderzoek
 • Medische keuring
 • Screening

Bekijk hieronder alles wat je moet weten voordat je aan de mbo 2-politieopleiding begint:

 • hoe ziet de mbo 2-politieopleiding eruit?
 • wat vragen we van je?
 • hoe gaat de selectieprocedure?
 • wat is je inkomen tijdens de opleiding?

Wat verder belangrijk is

 • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.

Meer weten?
recruiter Bas Verwijlen