Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

mbo 2-politieopleiding

In januari 2020 kunnen 36 kandidaten starten met het mbo-2 leerwerktraject op de opleidingslocaties in Apeldoorn of Drachten. Waar je de opleiding gaat volgen wordt later bepaald. Je volgt de mbo-2 politieopleiding tot assistent politiemedewerker. Lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met praktijkstages in een politieteam in de politieregio Midden-Nederland. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. De opleiding duurt 1,5 jaar. Daarna heb je direct een baan als surveillant of als assistent beveiliger.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
27-01-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Nog niet bekend
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
1,5 jaar
Niveau:
MBO 2
Werkplek:
Midden-Nederland

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze opleidingsplaats wordt opengesteld. Wil je dat wij dit voor jou in de gaten houden? Maak dan een alert aan. Wil je advies, neem contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van een keuze! App ons bijvoorbeeld via 06 12 57 60 33.

Na je opleiding ga je werken als surveillant of als assistent beveiliger. De politieregio waar je gaat werken, bepaalt wat je gaat doen.

Werken als surveillant

Als surveillant kun je surveilleren en toezicht houden bijvoorbeeld bij evenementen, op en rond stations, of je houdt toezicht op andere locaties waar dat nodig is. Je werkt dan in een dynamisch werkgebied met verschillende nationaliteiten, toeristen en dagjesmensen. Elke dag ontmoet je andere mensen en kom je andere problemen op straat tegen. Ook kun je zorgen voor de verkeersveiligheid. Denk hierbij aan controles op snelheid, rijden onder invloed, het gebruik van de veiligheidsgordel, rijden door rood licht, (fiets)verlichting en het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en fietsen. Daarnaast werk je dan een deel van je diensten op de radarauto om snelheidsovertreders vast te leggen en te verbaliseren (proces-verbaal opmaken). Je handelt zelfstandig deze verkeersovertredingen af. Samen met collega’s werk je aan de veiligheid en het terugdringen van criminaliteit in Midden-Nederland.

Werken als assistent beveiliger

Als assistent beveiliger ga je werken in de arrestantenzorg. Je fouilleert de binnengekomen personen en zorgt ervoor dat de arrestanten geregistreerd worden. Ook beheer en registreer je afgenomen persoonlijke eigendommen van arrestanten. De arrestanten worden ingesloten zodat er geen onveilige situaties meer kunnen ontstaan. Vervolgens ben jij verantwoordelijk voor een goede zorg van de ingesloten personen. Verder breng je het contact tot stand met familie, advocaten en instanties.

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt bij voorkeur een diploma vmbo, mavo, entrée/mbo 1 of mbo 2.
  • 17 jaar bij start politieopleiding 

Selectieprocedure

Als er meer dan voldoende kandidaten zijn, kijken we naar je vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Bekijk hieronder alles wat je moet weten voordat je aan de mbo 2-politieopleiding begint:

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.

Meer weten?

recruiter Melike Senturk