Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

hbo-politieopleiding 4 jaar

In januari 2020 start de hbo-politieopleiding in Apeldoorn. Er zijn 5 opleidingsplaatsen voor het hbo-leerwerktraject. De lesperiodes op de opleidingslocatie wissel je af met werkperiodes in een politieteam in de politieregio Noord-Holland. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. Na de opleiding krijg je een aanstelling in een politiefunctie. Formeel is dit de functie senior in de basispolitiezorg.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
27-01-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Apeldoorn
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
4 jaar
Niveau:
HBO
Werkplek:
Noord-Holland

Je had tot en met 3 juni 2019 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 125 760 33. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding na 4 jaar af met het erkende hbo-politiediploma.

Het werkgebied in de politieregio Noord-Holland is gevarieerd en afwisselend in landschap, inrichting, bevolking, bestuurlijke organisatie en daarmee ook in de veiligheidssituatie. De mix van landelijke en stedelijke gebieden en gemeenten, de prominente aanwezigheid van water (toeristisch gebied en zeehaven IJmuiden) en de risicolocaties voor rampen en crises zoals de kernreactor Petten, staalfabrikant Tata Steel en luchthaven Schiphol zorgen voor een eigen dynamiek en veiligheidsproblematiek. Het leven speelt zich steeds meer online af. Wijk en web lopen steeds meer in elkaar over, er is geen scherpe grens. Gebeurtenissen in het buitenland hebben direct gevolgen in de wijken. De politie Noord-Holland staat middenin de multiculturele samenleving, maakt daar deel van uit en verbindt zich ermee. De politie is er voor iedereen, zowel extern als intern.

Minimale toelatingseisen

  • Je hebt bij voorkeur een diploma mbo  4, havo of vwo, maar ook met een associate degree of hbo-propedeuse kun je je inschrijven.
  • 18 jaar bij start opleiding.

Selectieprocedure

In de selectieprocedure kijken we naar de resultaten van de toelatingstesten en naar je totale profiel: vooropleiding, woonregio, (werk)ervaring en kennis van verschillende culturen en leefstijlen.

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om de hbo-politieopleiding te volgen. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er veel meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.

Meer weten?

recruiter Simone Schoonhoven