Kom bij de politie Maak er politiewerk van

hbo-bachelor politieopleiding 2,5 jaar

Voor het operationele politiewerk in de basisteams van de Eenheid Den Haag zijn 6 plaatsen beschikbaar in de hbo-bachelor politieopleiding. Het gaat om de 2,5 jarige leerroute voor zij-instromers die al een bachelordiploma op zak hebben.

Specificaties vacature

Start opleiding:

25-04-2022

Opleidingstype:

voltijds leerwerktraject

Opleidingslocatie:

Apeldoorn

Duur opleiding:

2,5 jaar

Niveau:

HBO

Werkplek:

Den Haag

Jouw werkgebied

Als politieagent op hbo-bachelorniveau ga je aan de slag op een van de basisteams van de Eenheid Den Haag. Het gebiedsgebonden operationele politiewerk is je core business. Als operationele en verbindende professional lever je een bijdrage aan de veiligheid in de wijk door de effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken. Dit doe je met de voeten in de klei, werkend in de praktijk van incidentafhandeling. In teamverband werk je samen met collega’s, leidinggevenden, specialisten en/of partners in het veiligheids- en leefbaarheidsdomein, sleutelfiguren, bondgenoten, instanties voor zorg en onderwijs en burgers. Je staat met hen in nauw contact en weet ze snel en gericht bij elkaar te brengen.

Wie we zoeken

 • Je hebt een geaccrediteerd bachelordiploma. 
 • Je bent bekend met maatschappelijke en veiligheidsvraagstukken door je studie of werkervaring.
 • Je bent sociaal- en netwerkvaardig, stressbestendig en mentaal en fysiek fit. 
 • Je herkent gewoonten en culturele achtergronden van mensen. Om verbinding te maken met iedereen die ons nodig heeft hebben we in de basisteams politiemensen nodig met verschillende culturele achtergronden, talenkennis en netwerken in sociale gemeenschappen. Zodat iedereen in de Eenheid Den Haag zich herkent in hun politie en zich vrij voelt de politie te benaderen.
 • Bij de start van de opleiding heb je de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). Ook is het van belang dat je rijbewijs B in bezit hebt zodat je direct aan de studieonderdelen en vaardigheidstoetsen kunt deelnemen. Het gaat daarbij om een rijbewijs voor een handgeschakelde auto; een rijbewijs voor een automaat is niet voldoende. 

De selectie

Er zijn 6 opleidingsplaatsen beschikbaar voor Eenheid Den Haag. In de selectieprocedure toetsen we de vereiste kwaliteiten en competenties. Iedereen moet aan dezelfde eisen voldoen. Daarnaast wil de politie ook meer culturele variëteit in de teams. Politiemensen met een migratieachtergrond zijn nog ondervertegenwoordigd. Culturele achtergrond weegt om die reden mee in de selectieprocedure. Van de geschikte kandidaten kiest de politie eerst kandidaten met een migratieachtergrond. Dit doen we na de cognitietoets en taaltoets en soms – bij uitzondering - na de sporttest of het psychologisch onderzoek.

Op basis van de online testresultaten in combinatie met informatie uit het inschrijfformulier (zoals vooropleiding, werkervaring, culturele achtergrond, woonplaats in relatie tot werkgebied) worden kandidaten geselecteerd voor het intakegesprek.

De selectieprocedure bestaat uit:

 • Check op je inschrijving (minimale eisen)
 • Online cognitieve capaciteitentest en vragen over je persoonlijkheid
 • Intakegesprek
 • Sporttest, en verificatietest van de online test
 • Psychologisch onderzoek
 • Medische keuring
 • Screening

Wat verder belangrijk is

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Frontoffice Recruitment & Selectie

info@kombijdepolitie.nl

088 - 66 22 300