Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

hbo-politieopleiding 2,5 jaar

Speciaal voor mensen die al een hbo-diploma hebben is er een verkorte leerroute van de hbo-politieopleiding ontwikkeld. In 2,5 jaar word je klaargestoomd voor het brede operationele politiewerk in de wijk. Het is een intensief leertraject. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze opleidingsplek wordt opengesteld voor inschrijving.

Start opleiding: Nog niet bekend
Opleidingstype: voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie: Apeldoorn
Duur opleiding: 2,5 jaar
Niveau: HBO
Werkplek: Meerdere regio's

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze opleidingsplek wordt opengesteld voor inschrijving. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Je rondt de opleiding na 2,5 jaar af met het erkende hbo-politiediploma Bachelor of Policing.

De lesperiodes op de opleidingslocatie in Apeldoorn wissel je af met werkperiodes in een politieteam. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk. Je gaat werken in de politieregio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Zeeland-West Brabant of Noord-Holland. Je werkplek wordt bepaald aan de hand van je woonregio.

Met je hbo-politiediploma start je in één van de politieteams in een wijk of district. Na verloop van tijd kun je met je hbo-politiediploma andere rollen of taken in het wijkgerichte politiewerk vervullen, zoals bijvoorbeeld wijkagent, coördinator crisisbeheersing of veiligheidsadviseur grootschalige evenementen. Met je brede hbo-politieopleiding en ervaring in de frontlinie kun je ook op andere werkdomeinen bij de politie aan de slag. Denk aan de meldkamer, recherche of intelligence.

Minimale toelatingseisen

  •  Je hebt een diploma hbo-bachelor (max. 10 jaar geleden). Je hebt de studie afgerond met een thesis op basis van een zelf opgezet onderzoek. 
  • Om direct in de opleiding aan studieonderdelen en vaardigheidstoetsen deel te kunnen nemen, is het belangrijk dat bij de start van de opleiding rijbewijs B hebt en dat je zwemvaardig bent. 

Selectieprocedure

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om de hbo-politieopleiding (2,5 jaar) te volgen. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.