Kom bij de politie Maak er politiewerk van

hbo-bachelor politieopleiding 2,5 jaar

Voor het operationele politiewerk in de basisteams van de Eenheid Noord-Holland zijn 4 plaatsen beschikbaar in de hbo-bachelor politieopleiding. Het gaat om de 2,5 jarige leerroute voor zij-instromers die al een bachelordiploma in bezit hebben.

Specificaties vacature

Start opleiding:

Nog niet bekend

Opleidingstype:

voltijds leerwerktraject

Opleidingslocatie:

Apeldoorn

Duur opleiding:

2,5 jaar

Niveau:

HBO

Werkplek:

Noord-Holland

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze opleidingsplaats wordt opengesteld voor inschrijving. Maak een alert aan zodat je bericht krijgt zodra je je kunt inschrijven. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Jouw werkgebied

Als politieagent op hbo-bachelorniveau ga je aan de slag op een van de basisteams van de Eenheid Noord-Holland. Het gebiedsgebonden operationele politiewerk is je core business. Als operationele en verbindende professional lever je een bijdrage aan de veiligheid in de wijk door de effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken. Dit doe je met de voeten in de klei, werkend in de praktijk van incidentafhandeling. In teamverband werk je samen met collega’s, leidinggevenden, specialisten en/of partners in het veiligheids- en leefbaarheidsdomein, sleutelfiguren, bondgenoten, instanties voor zorg en onderwijs en burgers. Je staat met hen in nauw contact en weet ze snel en gericht bij elkaar te brengen.

Wie we zoeken

 • Je hebt een geaccrediteerd bachelordiploma. 
 • Je bent bekend met maatschappelijke en veiligheidsvraagstukken door je studie of werkervaring.
 • Je bent sociaal- en netwerkvaardig, stressbestendig en mentaal en fysiek fit. 
 • Je herkent gewoonten en culturele achtergronden van mensen. Om verbinding te maken met iedereen die ons nodig heeft hebben we in de basisteams politiemensen nodig met verschillende culturele achtergronden, talenkennis en netwerken in sociale gemeenschappen. Zodat iedereen in de Eenheid Noord-Holland zich herkent in hun politie en zich vrij voelt de politie te benaderen.
 • Bij de start van de opleiding heb je de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). Ook is het van belang dat je rijbewijs B in bezit hebt zodat je direct aan de studieonderdelen en vaardigheidstoetsen kunt deelnemen.

De selectie

Er zijn 4 opleidingsplaatsen beschikbaar voor Eenheid Noord-Holland. In de selectieprocedure toetsen we niet alleen de vereiste kwaliteiten en competenties. De politie wil ook meer culturele variëteit in de teams. Politiemensen met een migratieachtergrond zijn nog ondervertegenwoordigd. Culturele achtergrond weegt om die reden mee bij de selectie van kandidaten.

Op basis van de online testresultaten in combinatie met informatie uit het inschrijfformulier (zoals vooropleiding, werkervaring, culturele achtergrond, woonplaats in relatie tot werkgebied) worden kandidaten geselecteerd voor het intakegesprek.

De selectieprocedure bestaat uit:

 • Check op je inschrijving (minimale eisen)
 • Online cognitieve capaciteitentest en vragen over je persoonlijkheid
 • Intakegesprek
 • Psychologisch onderzoek
 • Sporttest, en verificatietest van de online test
 • Medische keuring
 • Screening

Wat verder belangrijk is

recruiter lisa jonker