Kom bij de politie Maak er politiewerk van

hbo-bachelor politieopleiding 2,5 jaar

Voor het operationele politiewerk bij de Landelijke Eenheid zijn 4 plaatsen beschikbaar in de hbo-bachelor politieopleiding. Het gaat om de 2,5 jarige leerroute voor zij-instromers die al een bachelordiploma in bezit hebben.

Specificaties vacature

Start opleiding:

Nog niet bekend

Opleidingstype:

voltijds leerwerktraject

Opleidingslocatie:

Apeldoorn

Duur opleiding:

2,5 jaar

Niveau:

HBO

Werkplek:

Landelijke Eenheid

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze opleidingsplaats wordt opengesteld voor inschrijving. Maak een alert aan zodat je bericht krijgt zodra je je kunt inschrijven. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

Jouw werkgebied

De politie heeft één operationele Landelijke Eenheid voor regio overschrijdend en specialistisch politiewerk. De Landelijke Eenheid verricht zowel zelfstandige als ondersteunende taken. Voorbeelden hiervan zijn het volgen, ondersteunen en coördineren van grootschalige operaties, de aanpak van zware, georganiseerde vormen van criminaliteit en terrorisme met een (inter)nationaal karakter. We leveren ook specialistische ondersteuning bij de bestrijding van criminaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van recherche, forensische opsporing, politiehonden, paarden en helikopters. Ook het bewaken en beveiligen van leden van het Koninklijk Huis of andere hoogwaardigheidsbekleders behoort tot onze taken, evenals opsporing op de weg, het spoor, water en in de lucht. 

Als politieagent op hbo-bachelorniveau ga je aan de slag bij één van de diensten van de Landelijke Eenheid, bijvoorbeeld Dienst Landelijke Recherche, Dienst Infrastructuur of Dienst Landelijke Informatieorganisatie. Afhankelijk van de mogelijkheden bij de politiediensten, je ambitie en wat je laat zien kun je uiteenlopende rollen gaan vervullen in nationaal en internationaal verband.

Omdat de Landelijke Eenheid landelijk werkt, kun je ook landelijk geplaatst worden. Gedurende de opleiding wordt er bekeken wat je standplaats na afronding van de opleiding wordt. Hierbij proberen we uiteraard zoveel als mogelijk rekening te houden met woon-/werkafstand.

Wie we zoeken

 • Je hebt een geaccrediteerd bachelordiploma. 
 • Je bent bekend met maatschappelijke en veiligheidsvraagstukken door je studie of werkervaring.
 • Je bent sociaal- en netwerkvaardig, stressbestendig en mentaal en fysiek fit. 
 • Je herkent gewoonten en culturele achtergronden van mensen. Om verbinding te maken met iedereen die ons nodig heeft hebben we in de basisteams politiemensen nodig met verschillende culturele achtergronden, talenkennis en netwerken in sociale gemeenschappen. Zodat iedereen in Nederland zich herkent in hun politie en zich vrij voelt de politie te benaderen.
 • Bij de start van de opleiding heb je de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). Ook is het van belang dat je rijbewijs B in bezit hebt zodat je direct aan de studieonderdelen en vaardigheidstoetsen kunt deelnemen.

De selectie

Er zijn 4 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de Landelijke Eenheid. In de selectieprocedure toetsen we niet alleen de vereiste kwaliteiten en competenties. De politie wil ook meer culturele variëteit in de teams. Politiemensen met een migratieachtergrond zijn nog ondervertegenwoordigd. Culturele achtergrond weegt om die reden mee bij de selectie van kandidaten.

Op basis van de online testresultaten in combinatie met informatie uit het inschrijfformulier (zoals vooropleiding, werkervaring, culturele achtergrond) worden kandidaten geselecteerd voor het intakegesprek.

De selectieprocedure bestaat uit:

 • Check op je inschrijving (minimale eisen)
 • Online cognitieve capaciteitentest en vragen over je persoonlijkheid
 • Intakegesprek
 • Psychologisch onderzoek
 • Sporttest, en verificatietest van de online test
 • Medische keuring
 • Screening

Wat verder belangrijk is

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Robbert Grandia | Recruiter

robbert.grandia@politie.nl

06 - 18 17 95 92