Kom bij de politie Maak er politiewerk van
Naar overzicht politieopleidingen

hbo-masteropleiding recherche (3 jaar)

In april 2020 start de hbo-masteropleiding recherche. In dit leerwerktraject word je breed opgeleid op het gebied van rechercheren. De opleiding is opgedeeld in een premaster (1 jaar) en een masterfase (2 jaar). Er zijn 24 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de hbo-masteropleiding. De lesperiodes op de opleidingslocatie in Apeldoorn wissel je af met werkperiodes in een politieteam. Je gaat werken in één van de politieregio’s. Je werkplek wordt bepaald aan de hand van je woonregio.

Start opleiding: Opleidingstype: Opleidingslocatie:
Start opleiding:
20-04-2020
Opleidingstype:
voltijds leerwerktraject
Opleidingslocatie:
Apeldoorn
Duur opleiding: Niveau: Werkplek:
Duur opleiding:
3 jaar
Niveau:
HBO Master
Werkplek:
Meerdere regio's

Je had tot en met 22 oktober 2019 de tijd om je voor deze opleidingsplek in te schrijven. Dit inschrijfmoment gemist? Geen probleem, de politie zoekt de komende jaren duizenden nieuwe collega's. Maak een alert aan zodat je per openstellingsmoment bericht krijgt. Twijfel je wat voor jou de juiste keuze is? Aarzel niet en bel ons op 088 - 66 22 300 of via WhatsApp: 06 - 10 00 00 90. We helpen je graag!

 

Met je hbo-masterdiploma (en de mastertitel ‘Master of Criminal Investigation’) ga je aan de slag als recherchekundige.

Je vervult met jouw kennis en denkkracht  een belangrijke rol in de aanpak van criminele praktijken en het veiliger maken van de samenleving. In opsporingsonderzoeken ben je bijvoorbeeld tegenspreker, ambtelijk secretaris, verhoorcoördinator, projectvoorbereider of onderzoeksevaluator. Meestal maak je deel uit van een onderzoeksteam. Soms werk je zelfstandig aan deelonderzoeken. Je hebt inhoudelijke verantwoordelijkheid.

Minimale toelatingseisen

  •  Je hebt minimaal een hbo bachelor-diploma.
  • 18 jaar bij start opleiding.

Selectieprocedure

De selectieonderdelen:

  • Intakegesprek
  • Tests en psychologisch onderzoek
  • Medische keuring
  • Screening 

Tip: Bekijk alles wat je moet weten om de hbo-masteropleiding recherche te volgen. Dan weet je zeker of dit de juiste keuze voor je is.

Wat verder belangrijk is

  • Als er meer kandidaten zijn dan opleidingsplekken, kijken we in overleg naar andere mogelijkheden.

Meer weten?